Ja, we gaan een *print* magazine uitgeven!

We gaan het doen. Een grote droom komt uit: een offline print magazine uitbrengen. Goede verhalen, mooie foto’s, prachtige opmaak, sterke content. In een aantal blogs ga ik mijn ervaringen delen over het tot stand komen van ons magazine. Hulp en kritische blikken zijn altijd welkom!


Even een stapje terug. Het begin: metzondergluten.com
metzondergluten.com is een grote hobby van mij en mijn vriendin Ilona. Een blog waarop we restaurants reviewen vanuit twee perspectieven: iemand die glutenvrij eet en iemand die dat niet moet. Over glutenvrij is een hoop te zeggen, het is ‘hip’ op het moment. Voor Ilona is het bittere noodzaak, coeliakie zorgt er voor dat ze geen gluut kan verdragen. Ik heb er geen last van en ben dus de mét gluten. Het is te vaak voor gekomen dat Ilona niet lekker kon eten in restaurants omdat glutenvrij ‘moeilijk’ is. Om te zorgen dat iedereen met en/of zonder glutenvrij dieet weet waar die lekker kan eten zijn we metzondergluten.com gestart. Inmiddels draait metzondergluten.com al zo’n drie jaar en mogen we duizenden bezoekers per jaar welkom heten.

metzondergluten.com: restaurant-reviews en glutenvrije recepten.

Waarom dan nog een print magazine?
Naast de website met restaurant-reviews en recepten kriebelt het om meer diepgaande verhalen en interviews te brengen. Op internet is het wat vluchtiger en in print komen die verhalen echt tot hun recht. Ook ben ik overtuigd van het totaal pakket dat een magazine biedt: je kunt er aan ruiken, je kunt uitpakken, aanraken, uitlezen. Dat maakt de liefde voor print bij mij zo groot en daarmee ook het geloof dat we echt iets toe kunnen voegen met het magazine.

Ook voor het goede doel
Direct nadat we hadden besloten dat we het magazine gingen uitbrengen, waren we er al uit dat we meer wilden dan alleen een magazine uitbrengen. Daarom gaat een deel van opbrengst naar de Maag Lever Darm Stichting. Als we een magazine vol schrijven over eten, dan moet iedereen daar toch van kunnen genieten.

Dan de naam…

Opscheppen

Het kookboek waarmee je lekker op de bank gaat zitten vol met goede verhalen, interviews en mooie foto’s. Het magazine met heerlijke, glutenvrije recepten.

Een sneak preview wil ik je niet onthouden! 
Het zijn uitgewerkte voorbeelden, het uiteindelijke magazine wordt nóg mooier.

De eerste mock-up voor de cover van Opscheppen.
Goede recepten!

Meer sneak preview?
Ga naar opscheppen.com. Daar kan je ook inschrijven voor de e-mailupdate. Dan houd ik je op de hoogte als er nieuws is!

Tips, samenwerken of wil je meer weten? Mail me via info@metzondergluten.com. Ik hoor graag van je.

Groet, Stefan