En grønnere fredag med JUICE

Livsstilsbutikken JUICE ville møte Black Friday med litt annen innstilling i år. Vi hjalp til med konsept.

Med en tydelig high-end profil og miljøbevisste brands i varepakka, føltes det feil å kaste JUICE på den desperate salgsbølgen som følger med Black Friday, eller Black week som mange butikker de siste årene har utvidet til. Kjøp, bruk og kast mentaliteten som følger med denne dagen og uken har gjort at også andre forhandlere trekker seg unna og bruker anledningen til å belyse og hjelpe veldedige organisasjoner.

Med JUICE ble det naturlig å slå et slag for natur og miljø. JUICE elsker de stille sportene uten publikum, som helst foregår ute i naturen. Enten det er surf, ski, trailrunning, yoga eller fjellvandring, har JUICE kvalitetsklær som kan gjøre turen enklere og mer behagelig. Det handler om å selge klær kunden kanskje må betale ekstra for, men kan ha mye, mye lenger enn alternativet.

Valget falt på plast i havet ganske enkelt fordi det store blå er viktig for JUICE-ånden og fordi problemet er så graverende at dersom det ikke gjøres noe, er det snart for sent. Måten Parley for the oceans jobber med kultur for å bekjempe problemet inspirerer og gjør dem til en perfekt samarbeidspartner for JUICE.

Parleys arbeid går ut på å påvirke bransjen til å utvikle nye industristandarder med nedbrytbare materialer og mer miljøvennlig produksjon. Plasten Parley samler opp resirkuleres og brukes i flere kreative sammenhenger. De har blant annet laget sko av havplast i samarbeid med adidas og undervannsinstallasjon med kunstneren Doug Aitken.

Ved å vise kunden hvor mange flasker havet blir kvitt av et bidrag på 10 kroner, får de et tydeligere bilde av hva pengene faktisk går til.

JUICE sitt bidrag til Black Friday var i første omgang merkevarebygging. Det skadet selvfølgelig ikke at konverteringen i nettbutikken økte for helgen, så lenge vi slapp å rendyrke SALG-SALG-SALG og billig-billig-billig. Kontekst is errrrthing.