HomeKit begynner å bli modent..

Som iPhonebruker og godt etablert i Apple sitt øko-system så har Homekit vært en klar kandidat for å dekke mine smarthjem behov.

Selv om HomeKit har vært på markedet i flere år, har det liksom ikke tatt helt av. Et ganske suksessfult produkt har jo vært Philips Hue. Men den suksessen har vel mindre med HomeKit å gjøre, og mer med at det er morsomt å endre fargene på lysene.

Mitt første møte med HomeKit var i mars. Da kjøpte jeg et HomeKit startkit og noen ekstra lyspærer. Jeg investerte også i et par produkter fra Elgato. Valget falt på Eve Energy og Eve Room.

Når det gjelder Hue så har jeg byttet ut spottene på soverommet, og jeg har byttet ut alle lyspærene i stua. Men så begynte morroa. Det er begrenset hvor lenge det er gøy å bytte farge på pærene. Og jeg slet med å bli venn med Siri og Philips Hue Appen. Jeg fant det vanskelig å få automatisert prosesser. Det var rett å slett for dårlig UI.

Det samme var på en måte problemet med Elgate EVE produktene. Eve Room gir meg tempratur, luftkvalitet osv. Men hva skal jeg gjøre med den informasjonen? Det var det ikke så lett å finne ut av. Eve Enery er både en bryter og en strømmåler, men også denne med en begrenset nytteverdi.

Og dette var status da jeg reiste bort i April og ble borte i flere uke. Men så har det altså kommet ut ny programvare fra Philips Hue, Elgato Eve og ny firmware til EVE boksene. Og plutselig har det åpnet seg en ny verden.

Med den nye programvaren fra Hue har det nå blitt mye lettere å automatisere lysene. Den nye appen har gjort det så mye letteere å lage scenes og routines. Så nå har jeg enkelt programert lysene til å slå seg på 30 min før vekkerklokka. Noe som forhåpentligvis skal gjøre det lettere å stå opp. Det er enkelt å endre kolokkeslett osv.

Med oppgraderingen fra Elgato kan jeg nå bruke tempraturmåleren som en trigger. Noe som gjør at jeg f.eks kan bruke Eve Energy som bryter for ei vifte som begynner å gå ved en bestemt tempratur.

Disse relativt små endringene har gjort at jeg har fått mye større glede av HomeKit, og jeg ser med spenning frem på hva som kommer i IOS10.