Elimina acum durerile articulare ! Sigur si eficient

„Pe frigul acesta, reumatismul ma supara teribil!” Din pacate, acesta este motto-ul pe timp de toamna si iarna al celor care sufera din pricina reumatismului. Nu e vorba ca in anotimpul calduros reumatismul nu ar fi suparator insa la frig durerile de oase si cele articulare se amplifica, facand boala mai greu de suportat.

Foarte multi romani sufera din pricina poliartritei reumatoide, o afectiune de tip inflamator care, netratata, poate scurta durata vietii cu cinci pana la 10 ani. Tu cat de des iti auzi prietenii sau membrii familiei vaitandu-se din pricina reumatismului, mai ales cand afara este innorat si frig? Multi dintre cei care sufera de poliartrita reumatoida, artroza, osteoporoza, guta, spondiloartrita sunt tentati, din pricina durerilor si a starilor de disconfort, sa-si neglijeze viata sociala si sa intre in depresie. Practic, aceste afectiuni ii impiedica sa functioneze normal si cei in cauza si-au facut un obicei din a se vaita la orice pas. Si pe buna dreptate.

Treptat, poliartrita reumatoida, caci despre ea vom vorbi in randurile urmatoare, se poate transforma intr-o afectiune cronica cu repercusiuni resimtite destul de aspru in viata sociala, caci aproximativ 30% dintre pacienti sufera de dizabilitate legata de munca inca din primii ani de boala.

O maladie autoimuna

Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna, simptomatologia sa diferentiindu-se de la o persoana la alta. In mod cert zonele afectate sunt dureroase si rigide, cu precadere dimineata sau dupa o perioada prelungita de inactivitate. Durerile pot aparea si in alte momente din zi, insotite fiind de febra, stare de slabiciune, oboseala accentuata.

Ce se intampla daca nu este tratata?

Nici nu se pune problema ca aceasta afectiune sa fie lasata netratata si nesupravegheata! Netratata, poliatrita reumatoida poate afecta inima, plamanii sau rinichii. Statisticile arata ca din totalul cazurilor de deces din randul pacientilor cu poliartrita reumatoida, 40% au avut la baza afectiunile cardiovasculare, 20% infectii la nivel pulmonar si restul diverse complicatii (renale, neurologice, etc.)

De ce e bine sa avem in vedere o cura cu Curcumin ?

De obicei, in cazul persoanelor diagnosticate cu probleme reumatice, medicatia clasica impune administrarea antiinflamatoarelor, corticosteroizilor, imunosupresoarelor. Aceste medicamente, cu toate ca incetinesc evolutia bolii, poseda o serie de reactii secundare care afecteaza in mod negativ sanatatea intregului organismului.

In ultimii ani, pentru a scoate din ecuatie orice efect secundar, mai multi cercetatori au testat si evaluat cel mai puternic antiinflamator natural al carui efect benefic in caz de boli reumatice a fost dovedit si demonstrat. Este vorba despre curcumin, principalul polifenol al radacinii de Curcuma longa sau turmeric (binecunoscutul condiment oriental de o superba culoare aurie).

Beneficiile curcuminului au fost demonstrate prin rezultatele studiilor de laborator realizate in ultimii ani. S-au stabilit astfel cateva dintre proprietatile cheie ale acestui remediu deosebit si anume: antiinflamator, antioxidant, imunomodulator. Principalele atuuri pe care le are curcuminul in prevenirea dar si in ameliorarea simptomatologiei poliartritei sunt urmatoarele:

Este un excelent antiinflamator

Potrivit cercetatorilor curcuminul este cel mai puternic antiinflamator natural! Dupa cum notam anterior, inflamatia sta la baza aparitiei poliatrtitei reumatoide. Curcuminul actioneaza prin inhibarea activitatii enzimelor responsabile cu producerea si sustinerea inflamatiei cronice si regleaza numerosi factori — citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox si enzime care stau la baza procesului inflamator.

Eficienta curcuminului este similara cu cea a medicamentelor puternice de tipul hidrocortizonului, fenilbutazonei sau Motrinului, fara a avea si efectele adverse ale acestora.

Este un bun antioxidant

Curcuminul are un puternic efect antioxidant. Cand suntem expusi substantelor poluante sau cand consumam alimente rancezite, prajite, congelate, cand luam diverse medicamente, isi fac aparitia radicalii liberi. In timp, acestia duc la aparitia inflamatiei. Pentru a combate efectele radicalilor liberi, organismul nostru are nevoie de antioxidanti.

Extractul continut de Curcumin neutralizeaza radicalii liberi, efectul sau fiind important in prevenirea si in ameliorarea simptomelor poliartritei.

Este un puternic agent imunomodulator

Curcuminul este un puternic agent imunomodulator care poate influenta activarea celulelor T, celulelor B, celulelor macrofage, neutrofilelor, celulelor NK/natural killer, celulelor dentritice. In ultimii 25 de ani au fost realizate diverse studii asupra modului in care curcuminul stimuleaza raspunsul imunitar al organismului.

Cercetatorii au dovedit ca consumul regulat de capsule cu curcumin impiedica tesuturile sa elibereze molecule inflamatorii si opreste atacul sistemului imunitar. Curcuminul reduce cantitatea de citokine din sange, vizand in mod special articulatiile si impiedica atacul sistemului imunitar impotriva propriilor tesuturi prin exercitarea efectelor protectoare nu doar asupra tesuturilor, ci si asupra sistemului imunitar.

Protejeaza intregul organism

Din pacate, poliartrita reumatoida poate afecta sistemele cardiovascular, pulmonar si renal. Prin efectele mentionate mai sus, curcuminul protejeaza sanatatea inimii, a plamanilor si a rinichilor, putand fi utilizat in cure de doua-trei luni, fara a avea reactii secundare.