Curcumin95 & Bioperine — cel mai puternic antiinflamator natural

Inflamatia ca proces fiziologic, este un mecanism de raspuns al organismului la leziuni sau agresiuni, iar procesul inflamator este unul patologic care include alterare , distructie precum si reactii puternice ale organsimului si fenomene reparatorii. Inflamatia poate fi de doua tipuri, acuta sau cronica.

Inflamatia acuta este primul lucru care se intampla atunci cand un factor extern actioneaza asupra organsimului si declanseaza un proces fiziologic inflamator. Asta inseamna ca se initiaza procesul de vindecare, prin actiunea anticorpilor si leucocitelor ce vor determina umflarea tesutului, roseata, cresterea temperaturii si durere. Dupa ce “interventia” se termina, totul revine la normal.

In inflamatia cronica lucrurile se schimba, fiindca aceasta nu mai este justificata de o reactie de aparare a corpului si are efecte distructive pentru celule. In cazuri cum ar fi reumatismul, artritele, Alzheimerul, diabetul, hipertensiunea, hepatitele cronice, Parkinsonul , cancerul etc. sunt boli in care inflamatia a degenerat, afectand articulatiile sau alte parti ale organismului si provocand suferinta, durere iar in alte cazuri fiind chiar fatale.

Curcuminul este cel mai potrivit remediu impotriva inflamatiilor “

Cum identificam inflamatia ?

Inflamatia poate fi dureroasa atunci cand se cunoaste cauza , sau poate sa nu se manifeste dureros iar in acest caz este periculoasa, fiindca neavand simptome care sa determine identificarea ei, boala nu poate fi diagnosticata din timp, poate sa avanseze si sa ne trezim cand deja este prea tarziu.

In general, bolile reumatismale sunt strans legate de inflamatie si de diferitele probleme ale incheieturilor, oaselor sau muschilor. Durerea reprezinta simptomul general, aceasta este declansata si accentuata de miscare si dispare in starea de repaus a organismului. Este mai putin semnificativa dimineata si creste in intensitate pe parcursul zilei. Aceasta reapare de fiecare data cand articulatia respectiva este supusa efortului.

Evolutia bolii

In functie de aparitia si stimulii care au declansat-o , inflamatia poate sa scada si sa nu mai revina deloc (acuta), sau poate fi ameliorata (cronica) cu ajutorul antiinflamatoarelor. Din pacate inflamatiile cronice nu pot fi vindecate, iar de regula pacientii sunt invatati cum sa traiasca si sa accepte faptul ca sufera de o afectiune incurabila. Insa stiinta a demonstrat ca exista alternative iar vestea buna este ca s-a descoperit cum pot fi oprite inflamatiile din evolutia lor, fara sa se apeleze la medicamente care dau foarte multe reactii adverse, prin alegerea unui tratamentul naturist adecvat.

Curcuminul scade inflamatia, elimina durerea si stagneaza evolutia bolii

Efectul antiinflamator al curcuminului este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea inflamatiei la nivel cronic.

Cercetatorii au descoperit ca procesul inflamator joaca un rol major in majoritatea bolilor cronice, cum ar fi cele neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune și neoplazice. Ei au demonstrat totodata capacitatea curcuminului de a regla numerosi factori, citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox și enzimele cauzatoare de inflamatii.

Si, mai mult de atat, spre deosebire de produsele chimice farmaceutice, nici nu are efecte secundare, atunci cand se administreaza in limita unei doze utile de 2–4 grame pe zi (10–12 capsule !). Si asta, chiar si pe perioade mai lungi de timp, luni sau ani de zile !

Curele de curcumin au un impact deosebit in: reumatismul articular si alte afectiuni artritice, in accidentele vasculare cerebrale, in bolile cardiovasculare, bronsita, astm, colita, alergii, cancer, boala Alzheimer (AD), Parkinson, scleroza multipla, epilepsie, ischemie renala, afectiuni ale pielii inclusiv psoriazis, diabet și SIDA

Curcuminul este cel mai puternic antiinflamator natural si este complet lipsit de efectele secundare distrugatoare pe termen lung ale medicamentelor uzuale!”

Sfaturi pentru alimentatie in cazul inflamatiilor cronice

Studii clinice au demonstrat faptul ca unele alimente sunt benefice in reducerea inflamatiilor:

  • Pestele in special pentru acizii grasi, omega3, care ajuta la reducerea considerabila a citokinelor si a altor substante cu rol proinflamator.
  • Optati pentru o alimentatie “colorata”. Flavonoidele si carotenoidele sunt substantele care dau culoare alimentelelor si au totodata un puternic efect antioxidant (cu rol important in combaterea procesului inflamator), afinele, murele, sucul (natural) de fructe, cartofii dulci, morcovii, rosiile, ardeii, portocalele, broccoli şi pepenii.
  • Alegeti cereale integrale.Consumul de cereale a evidentiat scaderea proteinei C reactive (marker al inflamatiei)
  • Consumati ulei de masline. Pe langa gustul sau deosebit, are proprietati antiinflamatoare si s-a evidentiat un rol important in scaderea compusilor implicati in inflamatie

Recomandarea noastra:

  • Evitati alimentele prajite si procesate, zaharul si carbohidratii, lactatele, sarea, uleiul de porumb
  • Atentie la greutate ! Asociati dieta in functie de boala pe care o aveti , adoptati un regim echilibrat
  • Pastrati-va buna dispozitie, imaginati-va activitati placute (plaja, munte)
  • Alegeti activitati in functie de starea dumneavoastra si participati activ alaturi de familie si prieteni.
  • Faceti miscare, nu fortati articulatiile, evitati miscarile bruste si ridicarea de greutati
  • Mentineti musculatura, sunt recomandate sporturi ca inot, exercitii in apa si la saltea