Løkke indrømmer coke-misbrug: “Jeg aner ærligt talt ikke hvad jeg har lavet siden juni”

En ydmyg og ærlig statsminister fortæller her om de sidste fire måneders vilde liv, med kokain og meningsløse nedskæringer.

“Nedskæringerne blev nærmest en sadomasochistisk besættelse for os — hele tiden søgte vi efter smertegrænsen”, udtaler statsministeren åbent om sin og finansministerens hede sensommer.

Af: Arke Primal

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, trådte på et pressemøde, her til formiddag, frem og indrømmede at han og Claus Hjort Frederiksen har været på kokain, uafbrudt siden folketingsvalget. Han meddelte desuden at han nu går i behandling for sin kliniske afhængighed af nedskæringer.

“Det er fandeme ikke ret morsomt at vågne op og finde ud af at man lige har fjernet tilskuddet til elbiler og miljøforskning, i en coke-brandert”

Løkke er i skrivende stund tjekket ind på afvænnings-klinikken Sølyst, men vi nåede at fange en tydeligt sårbar og ærlig statsminister til et kort og personligt, interview efter pressemødet.

Han fortæller her for første gang offentligt, hvad der førte de to politikere ud i den accelererende spiral af uforståelige og kortsigtede nedskæringer, som en måbende offentlighed har været vidne til, siden valget i juni:

“Det hele begynder faktisk på selve valgnatten, mens alle fester. Pludselig kigger Claus Hjort direkte på mig og spørger om jeg ikke lige vil med ud på lokummet og have en bane coke - og det er fandeme svært at sige nej til, når man lige er blevet statsminister for anden gang, ikke?
De første par uger efter er vi bare på coke og vodka, men efterhånden skal der jo stærkere ting til, ikke? Og en sen aften på kontoret, tager Claus så sin mobil ud af bukserne og erklærer, i en 3-linjers email til Ritzau, at regeringen vil sløjfe bevillingerne til økologiforskning
Jeg bliver så ophidset af hans spontane nedskæring at jeg med det samme annoncerer en uventet og meningsløs fjernelse af afgiftsfritagelsen for elbiler, på min Facebook-side.
Det er vores første spæde erfaring med coke og gensidige, beskidte nedskæringer. Mens vi deler en cigaret bagefter, taler vi om hvis nedskæring der er størst og hvad pressen mon vil skrive mest om, dagen efter.”
“Her står vi vist og hører Kristian Jensen kværne løs — og det eneste jeg tænker på er at finde et ledigt toilet, hvor jeg kan tage en bane og lave nogle hårde og dybe nedskæringer med Claus”, fortæller statsministeren om dette billede.

En hed, sadomasochistisk bromance, kalder Lars Løkke selv sin sommer med Claus Hjort Frederiksen, hvor de kastede sig ud i eksperimenter med kokain, vodka og, samfundsmæssigt set, ufatteligt kortsigtede og uansvarlige nedskæringer.

“De dybe, hårde og gentagne nedskæringer kulminerer en fredag på Rosie McGee’s herretoilet, klokken 4 om morgenen efter fem gram coke og to flasker vodka, hvor Claus tager fat i mine kinder og hæst hvisker “Jeg vil se på dig, mens du tager et par milliarder fra universiteterne!”
Det var næsten for frækt. Alene tanken om først at tvinge store og samfundsbærende institutioner, med tusindvis af ansatte, endnu længere ud over smertegrænsen og bagefter læse rektorernes indestængte og klynkende kronikker i Information, fik mig til at opleve et korvarigt erotisk klimaks.
I tiden efter, tog den ene beskidte nedskæring bare den anden. Claus sløjfede randzonerne, jeg skar udviklingsbistanden til de fattige og han lukkede brutalt for selvmordsrådgivningen Livslinjen om natten. Det blev en besættelse for os— og vi var umættelige. Hele tiden søgte vi efter smertegrænsen. For det meste kilometerhøje på stoffer. Og nu er det så pludselig blevet august.”

-Det er faktisk oktober.

På dette tidspunkt i interviewet kommer statsministerens assistent ind og hvisker Løkke en kort besked i øret.

“Hvad fanden er det du fortæller mig?! Har jeg gjort Esben Lunde til forskningsminister? Tager du pis på mig? Men for helvede da… Esben tror jo at Gud skabte jorden på 7 dage. Hvorfor pokker var der ingen der standsede mig? Hvad i alverden har man egentlig et Folketing til?”
Dette foto af Claus Hjort Frederiksen er taget i sekunderne efter at regeringen officielt har skåret 1.8 milliarder på de allerede voldsomt underfinansierede universiteter.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Claus Hjort Frederiksen, men han er ikke set siden sent lørdag aften, hvor han ringede på hjemme hos Troels Lund Poulsen for at låne hans benzindrevne grønthøster og 1500 kroner.

Læs flere nyheder fra et parallelt univers på: medium.com/@Sublidens.

Vil du fodre vores umættelige sult efter opmærksomhed, så følg os på Facebook eller Twitter.