Rigspolitiet: For sent afleveret biblioteksbog var islamistisk terrorisme

Det viser sig nu at en for sent afleveret bog på Ballerup Bibliotek var terrorisme, idet låneren erklærede troskab til Islamisk Stat

Af: Arke Primal

Sent mandag aften gik en ung mand ind på Ballerup Bibliotek og lagde bogen “Lollandske Kalkmalerier” på skranken, for at aflevere den. I samme øjeblik manden lagde bogen på disken, mumlede han: “Jeg erklærer troskab til Islamisk Stat”.

Da afleveringsfristen var overskredet med 4 dage, var bogen dermed afleveret for sent, hvilket ikke er lovligt. Derfor betragter politiet nu sagen som terrorisme.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg begrunder vurderingen sådan:

Først så vi bilbomber og andre omfattende voldshandlinger blive klassificeret som islamistisk terror og tilskrevet Islamisk Stat. Siden så vi mindre og enkeltstående handlinger, så som et enkelt knivoverfald, blive kaldt islamistisk terror og tilskrevet Islamisk Stat. Nu har det vist sig at den eneste definition på islamistisk terror, vi har, er om personen som begik en kriminel handling havde sagt “Islam” på et eller andet tidspunkt. Derfor tager vi dette terrorangreb yderst alvorligt.

På landets mediehuse er det helt store apparat allerede kørt i stilling. Både DR og TV2 News har en mand stående foran biblioteket for at fortælle at der ikke er noget nyt i sagen. Og en rystet forfatter til “Lollandske Kalkmalerier” stiller op til interview mens TV2 flyver med helikopter over hans børns skole.

DR’s nyheddirektør, Ulrik Haagerup finder det vigtigt at DR Nyheder lever op til public service forpligtelserne, i sager som denne:

Nu hvor der er tale om terror, så er vi jo nødt til at gøre manden danmarksberømt og give ham uforholdsmæssigt stor opmærksomhed. Det er helt essentielt at enhver potentiel forbryder, psykopat eller selvmorder forstår at man kan opnå øjeblikkelig og stor personlig berømmelse, hvis man begår en forbrydelse og bare siger kodeordet “islamisk”.
Også til alle deprimerede og udsatte mennesker fra Paradise Hotel generationen, er det vigtigt at sende et signal om at man kan blive landskendt, ved at tage sit eget liv — bare man også dræber nogle tilfældige andre. Og så altså lige husker at nævne Allah eller noget lignende.

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti kalder bibliotekerne for “terrorreder” og kræver at de nu bliver lukket og alle bøgerne brændt.

Læs flere nyheder fra et parallelt univers på: medium.com/@Sublidens

Ræk fingeren op, hvis du følger os på Facebook eller Twitter