Kom igang med at designe mobil apps

Det at designe en mobil app kræver mere end bare det visuelle, det kræver også en stor forståelse af hvordan brugerne interagerer med mobiltelefonen og hvordan programmeringen kommer til at foregå.

Her i beskriver vi nogle simple steps som du kan tage, når du skal designe en ny app til både iOS og Android

Bruger-oplevelsen

Bruger-oplevelsen er essentielt for en god app. Hvis brugerne bliver forvirret når de benytter din app, eller direkte bliver irriteret over at for eksempel skulle trykke mange gange for at komme hen til en af dine ‘core’ features, risikere du at miste brugerne helt og få dårlige anmeldelser på App Store og Google Play.

Start med at sørge for dine apps overholde Appe’s Human Interface Guidelines for iOS(#1) og Google’s Material Design Guidelines for Android(#2). Disse to guidelines til de to mest benyttede mobile platforme hjælper allerede dig godt på vej til en kanon brugeroplevelse.

En vigtig ting i bruger-oplevelsen er også konsistensen i designet og interaktionen af appen. Felter man kan skrive, knapper, headlines, sublines og sådan noget som padding og margin skal være det samme på alle skærme, så brugerne nemt kan forstå og interagerer med appen.

Programmeringen

Når man udvikler mobil apps, kræver det meget af udviklerne at udvikle mobil apps der er meget specielt designet — altså design der ikke følger guidelines eller har avanceret features såsom kamera filtere m.m. — og derfor er det meget anbefalesværdigt at holde et simpelt, minimalistic og klart design der fokusere mere på bruger-oplevelsen end på at skille sig fuldstændigt ud fra normen, hvis man ønsker en hurtigt udviklet app.

Ikke sagt at man skal lave en kedelig app — tværtimod — der er masser af visuelle elementer man kan spille på, som ikke gør det alt for besværligt for udviklerne at udvikle appen. Bl.a. kan man lave flotte loading animationer(Ved hjælp af Airbnb’s Lottie), sørge for et visuelt grundlæggende pænt styleguide der ind

Designe

De mest fortrukne værktøjer til at designe mobil apps er henholdsvis Sketch , Photoshop(#5), Figma(#6) og Affinity Photo(#7). Jeg vil fokusere på Sketch, da det er det jeg bruger.

Sketch findes kun til macOS, men er i modsætning til Photoshop kun fokuseret på at designe brugergrænseflader(user-interfaces) til digitale virtuelle produkter såsom apps og hjemmesider. Sketch koster et engangsbeløb per version, og er hyppigt opdateret. Der findes masser af plugins som kan benyttes, og tonsvis af ressurcer(#8) der kan hentes gratis.

I Sketch kan du vælge at starte en template med iOS UI Design, som giver dig det helt basale for at designe en iOS App.

Sketch App ‘New from Template’

Herefter kan du vælge at lave et nyt Artboard ved at trykke A og vælge din størrelse — her iPhone 7.

Du kan nu vælge de forskellige elementer fra iOS templaten og begynde at designe din app. Så simpelt er det at komme igang.

Tips

Inspiration

Der er masser ressourcer derude til at få inspiration. Dem jeg benytter mest er klart Dribbble, Pinterest og Designspiration. Dribbble er et kæmpe community af inviterede only designere fra hele verdenen. Masser af super dygtige designere derinde og meget inspiration at finde. Tjek bl.a. min profil ud, hvis du alligevel smutter derind og kigger (Tommy Jepsen’s Dribbble) ✌️.

Videreudvikling

Mange udviklings- og design agencies benytter Zeplin til at eksportere deres design til deres udviklere. Derudover kan du begynde at ligge dine design på den gratis portefølje side behance.net, hvor der er masser mulighed for at få kritik og ros!

Tjek https://superclass.dk ✌️