Despre campania publicitară outdoor a Centrului Diagnostic German

Chiar dacă numărul utilizatorilor de internet crește de la an la an (vedeți datele statistice de la Gramatic), panourile stradale rămân a fi una dintre cele mai importante investiții în promovarea campaniilor publicitare. Anume din acest motiv, crearea unui billboard creativ cu un mesaj constructiv și ușor memorabil devine tot mai greu de realizat, mai ales când acesta este amplasat alături de alte 5 panouri publicitare care distrag atenția. Zilnic atrag atenția la zeci de panouri, dar puține dintre ele mă cuceresc cu adevărat. Din acest motiv am hotărât să mă împart cu impresiile personale despre eficacitatea acestora și să vin cu mici review-uri despre publicitatea outdoor din Chișinău.

Billboard-ul CENTRULUI DIAGNOSTIC GERMAN

Probabil a fost unicul panou publicitar pe care l-am memorat în această primăvară. Culorile fresh și contrastante, elementele minimaliste, fundalul alb și simplitatea mesajului m-au cucerit din prima. Dar să luăm toate detaliile pe rând:

  1. Pentru imaginea de focusare a atenției a fost ales un ghiveci de culoare galbenă în care este sădită iarba de un verde proaspăt. Culoarea verde mereu se asociază cu un mediu ecologic, cu prospețime, natură și sănătate. Culoarea galbenă sugerează lumina soarelui, căldură și mereu atrage atenția ochiului. Astfel combinația acestor două nuanțe devine una perfectă pentru atragerea atenției.
  2. Ghiveciul este ascultat prin intermediul unui stetoscop, ținut de mâna unui medic. Sugestia de medicină este reprezentată de stetoscop și mănușile de unică folosință pe care le folosesc medicii zi de zi. Fără a citi mesajul, imaginea mi-a trezit următoarele asociații și idei: Iarba nouă și verde sugerează ceva nou, iar stetoscopul reprezintă domeniul de activitate - "Cred că e vorba de un nou serviciu medical sau o ofertă interesantă de primăvară din domeniul medicinei".
  3. După ce mi-au trezit interesul am dorit să aflu mai multe detalii. Aici și-a jucat rolul mesajul billboard-ului “Un control de primăvară aduce un an de sănătate“. După citirea acestuia, m-am întrebat: "Când ultima dată am realizat un control medical general?". După ce am încercat să-mi răspund la întrebare am mai citit încă o dată mesajul și am concluzionat că trebuie mai des să am grijă de sănătatea mea și un control medical nu strică niciodată. Tadaaaaam! Banerul și-a îndeplinit misiunea! Tot ce mi-a rămas să fac este să atrag atenția ce companie a realizat acest billboard.

DE CE ACEST PANOU PUBLICITAR ESTE BUN?
Pentru că ador companiile care pun accent pe publicitatea bazată în primul rând pe OM, apoi pe produsul sau serviciul pe care vor să-l vândă. Acest billboard nu te îndeamnă în a veni de a face examinări medicale neapărat în Centrul Diagnostic German. Acesta te atenționează că nu ar fi rău să treci un simplu control medical. Mesajul e simplu și actual oricând, pentru orice public, indiferent de centrul unde aceștia de regulă merg la control.

CE AȘ SCHIMBA ÎN ACEST BILLBOARD?
În primul rând aș scoate punctul de la finele sloganului. În al doilea rând aș opta pentru un font semi-bold pentru a da mai multă valoare mesajului.

Voi ce părere aveți despre acest panou publicitar?