Jamie Oliver: Food Revolution Day!

15 Svibanj, 2015 je #Food Revolution Day — to je globalna kampanja koja poziva na edukaciju i informiranju o hrani i zdravim navikama koje bih se uvele u školski sustav. Jamie kaže da, ako se djecu nauči da gledaju na hranu na zabavan i interesantan način da će na taj način moći imati zdraviji i sretniji život kako oni sami tako i zajedno sa svojim budućim obiteljima.

Da se vaš glas čuje: Pokažite Potporu za ovu Kampanju i Potpišite Peticiju OVDJE i share-ajete na socijalnim mrežama! Za više informacija o Food Revolution Day bacite oko na službenu stranicu — ovdje!

Nisam jedna od osoba koja vodi najzdraviji život, ali svi se mi trudimo izbalansirati dnevne obaveze i strku života sa zdravijim pogledom na naš mali svijet obitelji i prijatelja i globalne povezanosti učenja od zajedničkih savjeta i sugestija.

Ovo je zanimljiva ideja, vrijedna razmatranja. Ja sam potpisala peticiju jer podaci pričaju sami za sebe, gdje je problem pretilosti dosegao globalnu razinu gdje će do 2030 41% populacije svijeta biti pretilo, a trenutno u svijetu imamo čak do 42 milijuna djece koji su već do svoje 5 godine predebeli ili pretili.

Cilj Jamijeve peticije je doseći do vođa i zemalja grupacija G-20 da uvedu praktičnu edukaciju o hrani u školski sistem.

Jedan od tri načina na koje možete sudjelovat:

  1. Promicanjem kuhanja — izazovite prijatelje i kolege na kuhački izazov ili kuhajte doma sa svojim najmilijima!
  2. Jamijeva učionica — pridružite se Jamie-ju u učionici kuhanjem jednostavnih jela, možete skinuti/downloadati njegov informativan paket za više informacija.
  3. Postani ambasador- da se peticija potpiše u svim zemljama grupacije G20.

Koje je vaše mišljenje o Food Revolution Day i koje su neke od vaših revolucionarnih pothvata zdravije prehrane?