Aftrap Spring High Expeditie

Hoe krijgen we kinderen in de buurt in beweging? Hoe zorgen we ervoor dat de wijk schoner wordt? En hoe maken we Nieuw-West aantrekkelijker voor toeristen? Op 13 oktober is de aftrap van de Spring High Expeditie, met professor Erik Scherder, bestuurslid Ronald Mauer en wethouder Simone Kukenheim.

Foto: Deelnemers interviewen mensen op straat tijdens de kick-off op 13 juli 2016.

Met deze vraagstukken gaan de leerlingen van Spring High vanaf oktober de wijk in. Op Spring High Expeditie in Nieuw-West verzamelen zij samen met ouders, ondernemers en buurtbewoners de verhalen van de buurt en gaan ze op zoek naar oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken in het klein.

Meer weten? Kom dan op donderdag 13 oktober 2016 om 12:00 uur naar Spring High, waar we samen de Spring High Expeditie aftrappen. Professor Erik Scherder legt waarom het zo belangrijk is om te bewegen, voor zowel je hersenen als de rest van je lichaam. Ronald Mauer, bestuurslid van stadsdeel Nieuw-West verantwoordelijk voor o.a. de thema’s onderwijs en sport, vertelt waarom bewegen hoog op de agenda staat in Nieuw-West. Tot slot ronden we de middag af met wethouder onderwijs Simone Kukenheim. De leerlingen van Spring High gaan met haar in gesprek.

We nodigen alle buurtbewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit voor deze feestelijke opening: om de school en leerlingen te leren kennen, om mee te denken over de vraagstukken van Nieuw-West en om betrokken te raken bij de Expeditie.

Spring High Expeditie is een samenwerking van Spring High en Kennisland