Ragasztó stift

A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást kínálnak a háztartási és irodai felhasználáshoz. A ragasztó stift igen praktikus, hiszen nem maszatol, nem lesz ragasztós a munkakörnyezet. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, mivel nem csöpög és nem folyik. Célirányosan kenhető, szagtalan, mosható, oldószer mentes és mérgező anyagokat nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 90% -ban természetes összetevőkből készül. Ma már gyártanak színes ragasztó stifteket is, amelyet ha felhordunk a a ragasztandó felületre egy idő után fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is tűnik. A ragasztó színe segít abban, hogy láthassuk a papír melyik felületére kentünk már a ragasztóból.

A ragasztó stift összetétele

A ragasztó stift egészségre káros anyagokat nem tartalmaz, ezért használata gyermekek számára is biztonságos. A ragasztóanyag egyik összetevője egy speciális vegyület az úgynevezett PVP (polyvinyl-pyrrolidon), melynek hatására egyrészt megkeményedik a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így könnyebb a felvitele. Egy másik összetevő a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megvédi a ragasztó stiftet a kiszáradástól. Mindezek hordozó anyaga a természetes szappan.

A ragasztó stift használata

A ragasztó stift használata előtt távolítsuk el a ragasztó felületéről a védőfóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fényképet, vásznat, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztés után még rövid ideig (20–45 másodperc) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 mp. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó műanyag kupak megvédi a kiszáradástól. A munka befejezése után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, másképp kiszárad. A ragasztóstift a szükséges taneszközök listáján szerepel. Kisebbeknek névvel ellátva, de felső tagozaton is szükség lesz rá és az eszközlistán is szerepel.

A ragasztó stift eltávolítása

A munkafelületre, padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén eltávolítható. Száradás után a ragasztó meleg vízzel, néhány perces áztatás után lemosható. A ragasztó stift szinte minden textíliából könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.