Ó, jaj, autólopás esete forog fent

Hol? Hát hol, Udvarhelyen (is), hol máshol. Miért, mit hittetek, hogy kutyából szalonna lesz? Lehet, csak ahhoz a disznókat génkezelni kell…, ugyanis azt elvárni, hogy egy autótolvaj nem csal akkor is, amikor egy luxusjárgány nyomán ül, nos, lehet ugyan, de nem érdemes.


A székelyföldi alvilág viselt dolgait boncolgató Fekete-Fehér blog alapján


Megszívta egy marosvásárhelyi áldozat is, aki autót akart vásárolni. Ott cseszte el, hogy Szígyártótól. Biztosan nem olvasta a tranzakció előtt a Fekete-Fehéret. De jöjjön Ravasz Róbert Csaba, a továbbiakban Robi beszámolója.

Csere, csere, meskete

Hát, hogy lehet olyan lúzer valaki, hogy úgy cserél autót, hogy nem kapja kézhez azonnal az autó összes papírját? Nézzétek, ebben most ne merüljünk el, maradjunk annyiban, hogy bizony lehet. Robi Marosvásárhelyről indult autót cserélni, de szerencsétlenségére Szígyártó Szabolcs (alias SZJ) volt a partnere ebben az “üzletben”. A díl röviden az volt, hogy elcserélik egymás autóit és Hawai. Első látásra Robi jart jobban, ugyanis ő “csak” egy 8-as Audit adott az X5-ös BMW-ért.

Szígyártó Szabolcs (SZJ) színeváltozásai

De nem. SZJ rövid úton túladott az általa kapott autón, azaz eladta, Robit meg elkapta a rendőrség, hogy lopott autóval furikázik. Még 36 órás vizsgálati fogság is lett belőle Szatmárnémetiben, ugyanis autólopással gyanusítják. Szerencséje volt, ugyanis bizonyítani tudta, hogy a lopás idején ő nem tartózkodott ott, ahonnan elkötötték az autót. De azt hiszitek, hogy ezzel vége a történetnek? Ugyan már, még csak most kezdődik…

Ez a nemlétező X5-ös BMW
Ha láttad Székelyudvarhelyen ezt az autót (Szígyártó Szabolcs, Barabás Róbert, de mások is vezethették!), ne kímélj! Non+ultra, ha fotót is küldesz.

Az autócserére Székelyudvarhelyen került sor 2013. december 20-án, ott adta át Szígyártó Szabolcs a X5-ös BMW-t az Audi A8-asért. Adásvételit nem kötöttek, majd másnap, szólt a díl, de megtörtént a csere. Robi azonban másnap “felébredt”: valami bibi kell legyen ezzel az X5-össel, ha ilyen olcsón hozzájutott, s megpróbálta visszacserélni. Szígyártó nem zárkózott el — szóban — a visszacserétől, csak éppen egy nap alatt eladta az Audit Verszinek (Barabás Róbertnek), vele is vissza kell csináljon mindent — szólt a rizsa. Aztán nem történt semmi, Robi 23-án elutazott Budapestre az X5-össel.

Lopott a BMW

December 26-án rendőrök várták Robit egy budapesti benzinkútnál, ugyanis kiderült, hogy az X5-ös lopott, Szatmárnémetiből kötötték el. Robi december 30-án hazajött Marosvásárhelyre, hívta Szígyártót, hogy né, mi zajlik, SZJ nagyvonalúan nyugtatta azzal, hogy majd “elintézzük”, aztán letette a telefont.

December 31-én SZJ ment föl Marosvásárhelyre, meghallgatta Robi történetét, majd megígerte, hogy visszaadja az A8-ast, mert nem tudta, hogy lopott a BMW. Azzal annyi, illetve nem, mert SZJ most már papíron is eladta az Audit a csíkszeredai Demeter Beátának 15.000 euróért, de továbbra is ő járt az autóval. És elérhetetlenné vált Robi számára, SZJ többé nem válaszolt telefonhívásokra.

2014. január 17-én az éppen Budapesten tartózkodó Robi értesült, hogy SZJ is kint van az Audival, megtudta, hogy hol parkol az autó, aztán a nála maradt pótkulccsal szépen “elkötötte” azt SZJ alól. SZJ-éknek sikerült kikérni a biztonsági kamerák felvételeit, kiderült számukra, hogy Robi vitte el az Audit.

A szóban forgó Audi A8-as

Szígyartó felvértezte magát Pécsi Pállal (tudjátok, Csiga, aki fellépett nálam is anno a telefonos fenyegetőzések során), és elmentek Robi lakására megmutatni, hogy ki a legény a lopott autók piacán. Nem jártak sikerrel, Robi nem sz@rta össze magát tőlük, elhajtotta őket a francba.

Na, erre SZJ és haverja, amolyan udvarhelyi módra megkeresték Robi barátnőjét, s őt jól össze-vissza fenyegették. Végül az asszony vette rá Robit, hogy adja oda az Audit SZJ-nek, nehogy “nagyobb baj” legyen. A családi békéért Robi eleget tett kedvese kérésének. Bánja már, de…

Előzetes, eljárások

A lefoglalt lopott X5-ös BMW híre lassan Marosvásárhelyre, a román hatóságokhoz is eljutott: 2014. február 6-án 9:00 órakor házkutatás várta Robit vásárhelyi otthonában. Aztán Szatmárnémetibe szállították, s előzetesbe is csukták 36 órára. Szabadult, mert bizonyítani tudta, hogy a lopás idején nem volt Szatmárnémetiben, de az eljárásnak nincs vége. Robi Audiját johiszemű vásárlóként Demeter Beáta kapta meg, SZJ bezsebelt az Audiért 15.000 eurót, Robi meg vádlott. És SZJ cifra sztorikkal állt elő. Hiába, van ebben tapasztalata…

SZJ változata

A papírokból derül ki, hogy SZJ miként adja elő a hatóságoknak, hogy neki aztán nemhogy köze nincs az X5-ös BMW-hez, de nem is látta azt. Sőt, azt sem tudja, milyen egy X5-ös BMW. Még hogy elcserélte volna Robival egy Audi A8-asért!? Hazugság és ármány. Ő? Ilyet? Soha!

A SZJ által tett panasz szerint (lásd mellékelt kópia!) BMW-ről ő nem is tud, de arról annál inkább, hogy 7.000 euróért vásárolta Robitól az A8-ast, és további 3.000-rel jött volna még, de nem kapta meg Robitól az A8-as törzskönyvét, és javíttatni is kellett az Audit 1.500 euró értékben, ezért csalás vádjával fölnyomta Robit.

Szígyártó Szabolcs ügyészségi vallomása

Robi változata

Ha még nem derült ki számodra, olvasd újra!