Hja, politika in jaz, dva nezdružljiva pojma. Politiki in jaz, še bolj nezdružljivo. Najodvratnejše je spoznati politiko na lokalnem nivoju. Raja misli, da smo se z osamosvojitvijo znebili enoumja. Smo se, ja, toda zdaj smo na dvoumju. Tej mali politiki, ta živina manjše pomembnosti, upravljajo z življenjem ene male lokalne skupnosti.

Vrinejo se v vse možne sfere zaradi lastnih interesov, gospodarstvo skupnosti vlečejo na samo dno, da bi lahko tako bili prisotni pri prodaji in deležni lepih provizij. Celo dlje gredo, v vojni proti drugim se ne branijo niti kopanja po privatnemu življenju, nastavljanju svinjarij in mešanja ljudi v svoje umazane igre. Še kako so vidne njihove umazane igre v majhnih mestih, čeprav so male ribe. Kaj šele delajo tiste velike?

Taki ljudje, kakor tudi tisti, ki z njimi sodelujejo, dajejo kompromisom popolnoma nov pomen. Če že nekaj ne prenašam, so to ljudje brez hrbtenice, tisti, ki dovoljujejo, da jih ti isti politiki nategujejo po mili volji. Sam sem definitivno za novo revolucijo. Sem za to, da se te gnusne osebke obglavi za vso njihovo lopovščino, ker želim, hočem, ne toliko zame, kot za mlajše generacije, boljši jutri.

Stanje prebivalstva v raznih malih mestih je več ali manj slika stanja cele naše družbe. Ko bi zgoraj omenjenim in njihovim podrepnikom začeli v zrak leteti avtomobili, jahte in ostale, s “poštenjem” pridobljene dobrine, bi se vsaj malo zamislili nad svojimi postopki. Ko pravo zataji, pravna država pa je v vlogi zaščitnika prav takih osebkov, ne vidim drugačne rešitve od prej, v stavku pred tem omenjene.

Seveda pa smo enako kot politiki, krivi tudi mi sami, ker si pred vsem tem zapiramo oči in zatiskamo ušesa, glasni pa smo samo v anonimnosti in varnosti svojih domov. Potem si nedvomno zaslužimo, da nas taki ljudje vodijo žejne preko vode. Ovce in voli pač. Zanimiveje nam je poslušati prerekanja zgoraj omenjenih gnusov, in drug drugemu na uho šepetati najnovejše trače.

Se zanimati, kaj se med udeleženci neke Kmetije ali BB dogaja, kdo od t.i. popularnih je kaj za nas zanimivega rekel ali celo naredil. Če nam je to najpomembnejše, ne pa, kako bomo živeli mi in naši potomci, si kaj boljšega ne zaslužimo. Torej še enkrat poudarjam, sem za revolucijo, seveda najprej za tisto v glavah, pameti, nato pa za tisto pravo. Krvavo!!!