Писна ми от вашето “дясно”

Всеки път като дойде време за избори(а последно време това е често) се започват едни дискусии и заглавия по медиите. “Обединено дясно”, “Разединено дясно”, “Дясното това”, “Дясното онова” и т.н. Всеки път се явява я някой обединител, я някой разединител. Едни и същи сметки се правят какъв е потенциалния “десен” електорат и едни и същи анализи се дъвчат защо нямало истинско “дясно” в България.

Цял живот съм гласувал за въпросното “дясно”. И искам да ви кажа:
Писна ми от вашето “дясно”.

Тази дума е използвана толкова много пъти без смисъл, че вече започва да отвращава все повече хора като я чуят. Асоциациите вече, които се правят с българското “дясно” са все по гротескни и отблъсквъщи и всичкото това не е без причина.

“Дясното” умря, да живеят нормалните, мислещи и независими хора!

Докато се опитваме да обединим “дясното” ще сме си под 10% парламентарно представени(ако сме представени изобщо), което автоматично значи опозиция и липса на каквито и да било реформи. 
Промените могат да дойдат само и единствено от нормалните, мислещи и независими хора. Не сме толкова много хората от този тип в България, че да се делим и на десни, по-малко десни, център, ляво, зиг-заг и т.н. 
Мен като какъв бихте ме определили?

  • Като човек предприемач поел съдбата в собствените си ръце икономически съм много десен.
  • Небрежно малко набожен съм, “за” легализиране на марихуаната въпреки, че не употребявам и не ми пука Георги от Люлин 7-ма част с кой си ляга, кого обича и с кой живее. Тези неща на хартия не са десни.
  • Краен анти-комунист съм.
  • Мисля, че нашата държава трябва да е една идея по-социална отколкото на мен би ми се искало за да не се обрекат милиони пенсионери и бедни хора на тотална мизерия. Съответно това след време все повече да отпада с развитието на икономиката и образованието.

Ми, че то аз не съм най-десния май? Нищо, че цял живот гласувам вдясно и съм част от “красивите и умни десни” в България. Същото важи и за много други “десни”, както и за хора, които не знаят, че са с “десни” ценности или пък просто не са чак толкова запознати. Но същите тези хора избягват “десните” партии, защото явно преценяват по една или друга причина, че не влизат в размките на това клише и на елитарното десно говорене. Слагането на такива рамки и ограничения са абсолютно безумни на фона на случващото се в България.

Време е да се разделим на хора, които наистина искат промяна, хора които искат да живеят в правова европейска държава, а не държавата на #КОЙ. Хора, които се интересуват от случващото се около тях и това им позволява да вземат по-информирано и независимо решение не само в политически, но и личен аспект. 
Когато тези хора се обединим и прокараме много, много важни реформи и извадим България от блатото — тогава ви разрешавам да се делите и клиширате!

Аз гласувах за Да, България вчера и за първи път през живота си не гласувах в “синьо”. Направих го именно защото виждам, че Да, България се опитва да излезе извън границите на дясното и потърси широка подкрепа от всеки, който поне малко мисли и му пука за собствената съдба и тази на децата си. Нова Република си останаха в старото “дясно” клише и гледайки днес изявленията на Радан Кънев(когото много уважавам) при оставката му, не видях много желание това да се промени. Именно и затова няма да съм от хората, които мрънкат защо Да, България и Нова Република не се обединиха, защото според мен на Да, България не им трябва тази елитарност и този “десен” етикет, който ще им лепнат от Нова Република. Не им трябват и тези 2–3% електрорат, тяхната цел трябва да е много по-голяма, ако искат да променят някога нещо в тази държава.

“Дясното” умря, да живеят нормалните, мислещи и независими хора, които ще положат основата на критично важните реформи в България!

Течо

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.