Hvorfor Deltage i et Rainmaking Hackathon?

“An extremely high-powered environment with a lot of room for personal development.” — RM hackathon deltager

I bestræbelserne på at holde sig på forkant med den nyeste teknologiske udvikling, forsøger mange virksomheder sig med forskellige tiltag. Interne innovationslaboratorier, acceleratorprogrammer, og opkøb. Hackathons har længe været en stor ting i udlandet, men er nu endeligt også kommet på radaren i Norden.

Der er mange grunde til at deltage i et hackathon. I det følgende har vi opsummeret nogle af grundene, udtrygt af vores deltagere. Først ser vi på den generelle værdi i at deltage i et hackathon. Dernæst ser vi på værdien gennem vores forskellige personaers øjne; Programmør, Forretning, Designer og Industri Specialist.

Udvid dit nætværk med ligesindede deltagere.
Vores deltagere har meget til fælles. De vil gerne skabe nye løsninger, udfordre status quo, og bevise deres kreative evner. At deltage i et hackathon er en glimrende mulighed for at tilføje ligesindede til dit netværk.

Udvikl nye evner. 
Selvom vi er motiveret af de samme ting, så er vores evner dybt forskellige. Nogle kan kode, eller “hacke”, i ordets reneste forstand, mens andre har et forretningsperspektiv, og andre ved hvordan man skaber noget folk vil have gennem design og interaktion. En god prototype kræver alle tre aspekter. Vi tænker ofte på dette gennem Venn diagrammet set for neden, og til vores hackathons kan deltagerne forme hold, som inkluderer alle tre aspekter.

Copyright by Matt Corrall 2017 https://mattcorrall.com/2017/08/22/the-tech-industry-is-a-mans-world-why-that-must-change/

Ved at omgive dig med mennesker, som kan ting du ikke kan, så er der stor chance for at lære noget af dem. Måske kommer dine ideer også tættere på centrum af de tre aspekter for oven.

Brug for et team til en startup?
Udover at lære nye evner, så er et hackathon et godt sted at finde en ny medstifter. Her er det ikke kun din ide der bliver sat på prøve, men også folkene omkring dig. Hvem ved, måske er din næste medstifter i mængden?

Deltag for oplevelsen.
Nogle mennesker bruger deres weekend på fodbold, mens andre går til silent disco. Nogle går til hackathons, mens andre gør det hele. Fællesnævneren er et behov for en god oplevelse. Vi ønsker at vores hackathon er en sjov og social aktivitet. Derfor inkluderer vi pauser med for eksempel ‘office yoga’, en fællesmiddag eller en svømmetur i havnen. Sjov og velvære skal ikke udelukkes, bare fordi man er under en 48 timers deadline. Naturligvis er god mad og lokale drikkevarer også en del af oplevelsen.

Nu har vi gennemgået de generelle årsager til, at deltage i vores hackathons. Men hvorfor skal vores forskellige personaer deltage?

Programmør

At overbevise andre. For at sælge en ide til andre, kræver det at man overtaler dem. Salgs- og overtalelsesevner kommer i fokus, og på vores hackathons kan du øve disse evner i sparringsessioner med erfarne mentorer.

Small talk kan være svært, og ikke kunne for programmører. Til hackathons er der mange nye mennesker og få kender hinanden på forhånd. Alle er på lige fod og hvilken bedre mulighed for at øve sig i, at gøre fremmede til bekendte? Måske endda venner? Ofte er alt det kræver, at man tør og åbne sig og fortælle om sig selv og sine interesser.

Resourcer - vores hackathons har altid rigeligt. Virkelig data, API’er, sandbox miljø - ønsk, og du skal få.

Forretning

Hvor er indtægtsstrømmen? Kan du grave dig frem til den? Vrid din hjerne. Hvis der er værdi for brugeren, så skal virksomheden fange noget af den. Nogle gane virker sammensætningen af indtægtsstrømme åbenlys, men er det netop denne sammensætning, der er optimal? Udforsk mulighederne.

Træt af forretningssnak og klar på noget aktivitet? Find værktøjerne frem. Business Model Canvas og Value Proposition Canvas er gode steder at begynde. Find forbindelsen mellem “what can be done” og “what makes business sense”. Bemærk hvor praktiske designere er. Har du nogensinde hørt om design thinking? Programmører er også praktiske, og her kan du få indsigt i hvordan programmører tænker og arbejder. Tiden er måske knap, men du kan selvfølgelig observere og spørge dem.

Designer

Skab værdi for brugeren. Dette er din chance for at få et produkt (prototype) i hænderne på brugerne på kort tid. Hvordan vil du formidle produktet (MVP)? På papir eller digitalt? Glæd dig til synes af deres ansigter, når de forstår conceptet.

Test, hurtigt! Brug noget af tiden lørdag til at teste jeres ide med målgruppen. Ud på gaden eller gennem online kanaler. Validering af ideen kan være det, som skiller jeres team fra konkurrenterne. Men husk, I har kun 48 timer!

Industri Specialist

Har du kendskab til den financielle sektor? Eller måske en anden industri? Til hvert af vores hackathons udvikler vi prototyper målrettet en specifik industri. Måske har du noget, som ingen af de andre personaer har: industrierfaring. Om du er studerende eller professionel, så har du sikkert en dybere forståelse af industrien og vil derfor kunne guide dit team mod værdifulde beslutninger.

Udvid din horisont. Når man har tilbragt meget tid i en industri, risikerer man at stirre sig blind på problemerne. At være nybegynder har sine fordele. Åben dit sind og vær modtagelig for indtryk. Lyt intensivt til dine holdkammeraters synspunkter. Kender du Arthur C. Clarke? Han formulerede tre love, og hans første lyder (oversat fra engelsk)

“Når en fremtræden, men ældre forsker siger, at noget er muligt, har han næsten med garanti ret. Når han siger at noget er umuligt, tager han sandsynligvis fejl. “

Bring ideer med tilbage til dit professionelle liv. Du vil måske hovedsageligt bistå dit hold med strategisk retning, men bemærk alligevel alle de ideer, som kommer til overfladen. Der opstår mange ideer i løbet af 48 timer, nogle er gode, og nogle knap så gode. Er der nogle fællestræk? Ideerne kan tjene som inspiration, og denne kan du tage med dig tilbage til din arbejdsplads. Desuden, de tre førnævnte personaer har alle brugt år på at tillægge sig deres evner. Hvorfor ikke observere og lære?

Til sidst, og til alle personaer: at præsentere en god ide søndag, kræver samarbejde mellem alle medlemmer. Arbejd på jeres samarbejde.

Udfordringer og læring gør hackathons til et godt sted at udvikle sig selv, og netop derfor bør deltagelsen i en hackathon have sin egen plads på dit CV.

Marius Cortsen, Hackathon Organizer
Rainmaking Hackathons