Opiskelijan ravintolisät

Syksy tuo taas tullessaan opinnot ja suuren työtaakan opiskelijoille. Tentteihin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen on vaativaa touhua ja työskentelyä helpottamaan voi tarvittaessa ottaa avuksi muutamia ravintolisiä.

Omega-3 rasvahapot

Aivot ovat opiskelijan tärkein elin, joten niiden hyvinvoinnista on hyvä pitää huolta. Ravitsemuksen rasvojen ja proteiinien laadulla on tärkeä merkitys aivojen toiminnoille, kuten oppimiselle, päättelykyvylle ja työmuistille. Aivojen koostumuksesta noin 60 % on rasvaa, joten omega-3 rasvahappojen riitävä saanti on ensiarvoisen tärkeää. Nykyisin einespainotteisesta ruokavaliosta ei helposti saada riittävästi omega-3-rasvahappoja, joten jos syö harvoin rasvaista kalaa, kannattaa omega-3:a nauttia päivittäin ravintolisänä.

Keksittymiskykyyn ja tarkkaavaisuuteen

Tenttikausien paine, viimehetken pänttäys ja vähäiset yöunet ovat varmasti monelle tuttu juttu. Jottei itse koetilanteen tullessa energia lopu kesken, niin voi ottaa teollisten (ja epäterveellistenkin) energiajuomien tilalle luonnollisemman vaihtoehdon, nimittäin ruusunjuuriuutteen. Ruusunjuuriuute virkistää oloa, lisää keskittymistä ja tarkkaavaisuutta. Ruusunjuurta kutsutaan lempinimellä “Pohjolan Ginsengiksi” sen virkistävän ominaisuutensa vuoksi. Dynaforce Ruusunjuuriuutetta löytyy sekä tablettina että uutteena.

Esiintymistilanteet

Passiflora Incarnata, eli kärsimyskukka on tunnettu kasvi, jota käytetään sen mieltä rauhottavien ominaisuuksien takia. Esiintymistilanteet voivat olla monille aihe stressiin ja kuulijoiden eteen nouseminen voi aiheuttaa joillekin jopa unettomuutta. Vahva ja nopea Relaxor Forte — kärsimyskukkauutetabletit ovat piparmintunmakuisia tabletteja, joiden vaikutus tehostuu, kun niiden annetaan liueta suussa. Myös L-teaniini voi auttaa rentoutumaan stressaavissa tilanteissa.

Iho-ongelmat

Esiintymispelosta on jo itsestään vaikea päästä yli, mutta nuorilla on usein vielä komplekseja ulkonäöstään ja erityisesti kukkiva iho voi olla syynä monen nuoren epävarmuuteen.

Bactosan® Clear Complexionin sisältämä maidon luontainen osa, laktoferriini puhdistaa ja ravitsee ihoa sisältä päin. Bactosan® säilyttää ihon luontaisen kosteus- ja pH-tasapainon, vähentää ihon punoitusta ja nopeuttaa ihovaurioiden korjaantumista. Kun on varmempi itsestään, voi myös nousta varmemmin luokan eteen!

Tuoreista kasviksista, hedelmistä ja laadukkaista proteiineista ja rasvoista koostuva ruokavalio on tietysti järkevin tapa auttaa aivoja toimimaan täydellä teholla opinnoissa, mutta näistä edellämainituista tuotteista saa täsmällistä apua, kun sitä tarvitaan. Omega-3-rasvahapoista on paljon näyttöä niiden terveyteen vaikuttavista hyödyistä, että tulemme aivan varmasti vielä syventämään aihetta täällä bloginkin puolella.

Mukavaa syksyä kaikille lukijoille ja tsemppiä koululaisille ja opiskelijoille tulevaan koetukseen!

Jaana