Arthur király asztala, ahol ideális esetben minden, a projektben érintett társterület helyet foglal. (Kieran Belshaw koncepciórajza: https://www.kbelshaw.com/projects/VZvE8)

UX reggeli — 2019. szeptember 12.

Ezúttal a UX reggelin egy örökzöld témát jártunk körbe, nevezetesen, hogy miként tegyük hatékonyabbá az IT és az üzleti terület együttműködését egy design fejlesztési projekt során.

Előadók

Maczinkó Ákos (Works.)
Kapitány Csaba (K&H Biztosító)
Sándor László (E.ON)

Kezdésként Ákos összefoglalta, mik azok a fő szempontok, amiket sokéves üzleti tapasztalata alapján minden IT érintettségű design projekt elején tisztázni érdemes. Alapvető kérdés, hogy a szervezet milyen fejlesztési módszertant alkalmaz ​(vízesés vagy agilis), ám annak is érdemes utánajárni, hogy az adott fejlesztés belsős vagy külsős erőforrásból kerül megvalósításra és hogy a javasolt megoldást egy vagy több fejlesztői csapat ​készíti el. …


UX Reggeli — 17. alkalom

A legutóbbi eseményünk célja az volt, hogy megvizsgáljuk, a KKV kiszolgálás tekintetében milyen nehézséggel küzdenek a megbízóink, hasonló kérdések foglalkoztatják-e őket, mint bennünket a folyamatok, felületek kialakítása során.

Előadók

Bartha Gizella (Works./Testbirds)
Kenyeres László (E.ON)
Hegedűs-Csapó Veronika (T-Systems)

Gizella a felvezetését 3 gondolat köré csoportosította:

  1. Ki és mi a KKV, hogyan definiálható ez a csoport? Nincs egy általános érvényű meghatározás, mert külön meghatározásokat használ Magyarország (KSH), külön definíciót fogalmazott meg az EU, és külön definíciókat hoznak létre az őket kiszolgáló vállalatok is. Közös pont gyakorlatilag csak a létszám. De a kiszolgálás szempontjából ez nem egy releváns adat.
  2. Hányan vannak? Hasonlóan nehéz…

UX Reggeli — 16. alkalom

A 2018. december 6-i UX reggelinken az ügyfél-kiszolgálás digitalizációja volt terítéken. Korunk trendjére reagálva egyre több ügyfélkiszolgálási folyamatot költöztetünk az online térbe, vagyis “digitalizálódunk”. Azonban ezen az úton az ügyfélközpontúság gyakran elvész. A digitalizációs projektekben a vállalatok sok esetben a saját offline működésüket próbálják átfordítani online-ra, ahelyett hogy megragadnák az alkalmat arra, hogy végig gondolják a következőket:

  • valóban hatékonyak-e a jelenlegi offline folyamataim, esetleg tudok egyszerűsíteni rajta?
  • ugyanazt az offline folyamatot kell-e a digitális térben is leképeznem, vagy vannak folyamat optimalizációs lehetőségek?

Előadók

Lichter Tamás (Works./Testbirds)
Csókási Zsolt (Magyar Telekom)
Buzinkay László (CHERRISK)

Előadások

Digitalizáció: ma mindent áthat, mindenhol ott van. Megatrend…


UX Reggeli — 14. alkalom

Ez alkalommal arra voltunk kíváncsiak, hogyan jelenik meg az ügyfélcentrikus működés a szervezetekben. Erről beszélgettünk 2018. szeptember 6-án.

Előadó

Maczinkó Ákos (Works./Testbirds)

Vendégelőadók

Pongrácz Gábor (Digitális Terek vezető, MKB)
Seprődi Patrícia (Quality és Customer Journey management, Budapest Bank)

Előadások

Ákos, első előadóként átfogó képet festett az ügyfélélmény menedzsment funkciók megjelenéséről nagyvállalati környezetben. A vállalati kultúra érettsége, a vezetők és az alkalmazottak elkötelezettsége teremti meg az alapjait az elégedett ügyfélkörnek. Az ügyfélélmény alakulását természetesen a nyújtott szolgáltatások, termékek és a kiszolgálás minősége határozza meg leginkább. Az egyes touchpointokon tapasztalt élmény alakítja ki a fogyasztóban a márkához való viszonyt és az elköteleződés mértékét.


UX Reggeli — 11. rész

A design szakma gyakran hangoztatja, hogy mobil képernyőméretre kell a felületeket elsőként megtervezni. A mi tapasztalataink ezzel szemben azt mutatják, hogy valójában a tervezés még mindig desktopon kezdődik (és sok esetben itt is ér véget). Hogyan lehet és hogyan szoktak mégis jó megoldást adni a vállalatok kis képernyőkre? Erről beszélgettünk 2018. március 8-án.


UX reggeli — 10. rész

A UX reggeli egy olyan szakmai rendezvénysorozat a Testbirds szervezésében, ahol szakmabeliekkel lehet kötetlenül, szűk körben beszélgetni aktuális témákról. Az eseményt jellemzően egy vagy több rövid vitaindító előadással kezdjük. Ezt követően kis körben, 4–6 fős asztaloknál beszélgetünk kötetlenül a témához kapcsolódó kérdésekről.

Előadók

Bartha Gizella (Testbirds)
Sántha Péter (Works.)

Vendégelőadó

Sólyom Gábor (Budapest Bank)

Előadások


A termékkeresési szempontok szerepe

A Dormeo egy matracokkal és alvással kapcsolatos termékeket árusító webshop.

Azzal keresett meg minket a Dormeo csapata, hogy gyűjtsünk felhasználói visszajelzéseket a honlapjukról, és fogalmazzunk meg jobbító javaslatokat a és checkout folyamatukra és az oldal egészére vonatkozóan.

Elsőként a matracválasztási folyamat feltárását tartottuk fontosnak, ezért a kutatás első fázisában a legutóbbi matracuk vásárlásáról és a kiválasztási szempontokról kérdeztük a felhasználókat. A második fázisban olyan párokkal készítettünk interjúkat, akik a közelmúltban közösen vásároltak matracot. A kutatás utolsó fázisában személyes interjúk során tártuk fel a webshop felhasználói élményét, a kiválasztási és a vásárlási folyamatot.

Miután feltártuk a matrackeresés főbb szempontjait kiderült, hogy…


A célcsoport megválasztásának szükségességéről

A Beontrips egy online utazási iroda, ami kombinálható repülőjegy és szállás ajánlatokat kínál.

A Beontrips csapata szeretett volna visszajelzéseket kapni a teljes ügyfélfolyamat nehézségeire vonatkozóan: a szállás- és repülőjegy-keresőtől kezdődően egészen odáig, hogy a felhasználók lefoglalják a kikeresett ajánlatot.

Személyes interjúk során beszélgettünk olyan felhasználókkal, akik már lefoglalták az idei nyaralásukat és olyanokkal, akik még nem döntötték el, hogy hova mennek nyaralni.

Mivel minden lehetséges ügyféligényre választ szeretett volna adni az oldal, a felület túl sok funkciót kínált egyszerre. Olyan döntési pontokkal szembesültek a felhasználók, amelyek a saját elvárt ügyfélútjuk során akadályozta őket a döntéshozatalban.

A…


Hibakeresés a fesztiválon

A Sziget fesztivál alatt használt hivatalos mobilapplikáció részletes programtáblával, és integrált fizetési megoldással.

Megbízónk több magyarországi fesztiválra — VOLT, Balaton Sound, Sziget — fejlesztett olyan alkalmazásokat, melyek a fejlesztés szempontjából azonos alapokon nyugodtak. Folyamatosan szerették volna javítani a felmerülő fejlesztési hibákat, hogy fesztiválról fesztiválra egy jobb alkalmazást tudjanak biztosítani a felhasználóknak.

A Sziget app funkcionális hibáinak feltárására abban állapodtunk meg, hogy nem a Sziget fejlesztői verzióját teszteljük, hanem a már élesben lévő Balaton Sound alkalmazást. Ennek az volt a nagy előnye, hogy az appot a fesztivál alatt, éles helyzetben, 12 különböző mobileszközön tudták tesztelni a Testbirds crowdtesztelői. …


Az onboarding szerepéről

A Parkl. alkalmazásban parkolóhelyeket foglalhatunk Budapest mélygarázsaiba.

Azért kereste meg a Parkl. a Testbirdsöt, hogy egy, a felhasználókkal végzett kutatással biztosítsák, hogy az alkalmazás megfelelő felhasználói élményt nyújt.

Az első szakaszban a kutatási alanyokat a parkolási szokásaikról kérdeztük, majd regisztráltak az alkalmazásba. Ezt követően átmentünk kocsival egy parkolóházhoz és valós körülmények között próbáltuk ki a felhasználókkal az applikációt. Azért ezt a módszertant választottuk, mert úgy gondoltuk, csak valós szituációban — vezetés közben, belvárosi parkolóhelyet keresve — derülhet ki, hogy mik az alkalmazás legnagyobb felhasználói élményt érintő problémái.

Ugyan a kutatásban rengeteg, a felület használatával kapcsolatos visszajelzést gyűjtöttünk össze, de a…

Testbirds

A Testbirds munkatársainak közös munkái

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store