Огляд ICO проекту QUARK CHAIN

Tetiana Khomenko
4 min readMay 7, 2018

Вступ

QuarkChain — це високопродуктивний блокчейн, метою якого є досягнення швидкості в мільйон транзакцій за секунду (TPS), а також вирішення проблеми масштабованості, з якою зараз стикаються основні блокчейн системи.

Концепція

Архітектура QuarkChain основана на встановленні балансу між безпекою, можливістю масштабування і децентралізацією.

Масштабованість і безпека не завжди йдуть рука об руку, коли справа доходить до технології blockchain. QuarkChain вирішили знайти рішення, яке врівноважує обидві ці потреби шляхом поділу двох основних функцій ланцюжка на окремі шари:

  1. Перший шар містить всі дрібні блок-ланцюги або шарди, які і обробляють підмножину всіх транзакцій незалежно один від одного. У міру збільшення кількості шард зростає і кількість транзакцій, які можуть оброблятися одночасно.
  2. Другий шар QuarkChain є кореневим ланцюгом. Його основна функція полягає в тому, щоб підтвердити всі блоки з шард, але не обробляти транзакції самостійно.

QuarkChain допускає два типи транзакцій — всередині шард і між ними. Внутрішні операції відбуваються між адресами одного і того ж шарда. Однак QuarkChain рішення дозволить проводити транзакції і між шардами. Пропускна здатність системи транзакцій між шардами буде масштабуватися лінійно зі збільшенням кількості шард.

Щоб спростити роботу з крос-шардовой системою, QuarkChain розробляє смарт-гаманець. Всі адреси, що належать користувачеві в будь-якому шарді, будуть доступні через спільний закритий ключ.

Дорожня карта

Нещодавно команда запустила альфа версію продукту, поки тільки у вигляді внутрішнього тестнета, який показав результат понад 2200 транзакцій за секунду. Відмінний результат якщо порівняти зі швидкостями інших блокчейнів, але тут необхідно враховувати, що мета проекту — 1млн TPS до якої ще дуже далеко.
Нижче ви можете знайти ключові події та орієнтовні дати:

  • TestNet — другий квартал 2018 року, можливо в кінці травня
  • MainNet і Smart Wallet — четвертий квартал 2018 року
  • MainNet 2.0 і Samrt Wallet 2.0 — перший квартал 2019 року

Команда та радники

У команді блізько 10 чоловік, основними з яких є:

Qi Zhou— Засновник і головний виконавчий директор. Має досвід розробки ПЗ в Google, Facebook і Dell. Чинний доктор технічних наук в області електротехніки та комп’ютерної техніки університету Джорджії.

Zhaoguang Wang— Core Software Engineer. Має досвід роботи на аналогічних посадах в Google, Instagram, Facebook.

Yaodong Yang його позиція називається просто Research Scientist, тобто науковий співробітник. Не зовсім зрозумілий його функціонал в QuarkChain. Він є співзасновником Demo ++, а також професором в одному з китайських університетів Сіань Цзяотун і має докторську ступінь в інженерії.

Ще один науковий співробітник в команді — Xiaoli Ma. Професор в технологічному інституті Джорджії.

Anthurine Xiang — відповідає за маркетинг і ком’юніті. Останні 4 роки працювала в Силіконовій Долині з такими компаніями, як LinkedIn, Chartboost, Beepi і Wish. Вона має магістерський ступінь в області системного аналізу та економічного управління Університету Джона Хопкінса. Однак в її профілі в LinkedIn QuarkChain не вказано.

Wencen WuВчений-дослідник, доцент в Політехнічному інституті Ренсселера. Отримала ступінь доктора наук в Georgia Institute of Technology, також отримала ступінь магістра в Shanghai Jiao Tong University.

Ting Du — Засновник інкубатора Demo ++, спеціалізується на розробці блокчейн-проектів. У проекті займається розвитком бізнес-процесів та інфраструктури.

Patrick Mei — Менеджер з комунікацій. Засновник інвестиційної компанії, має 3-річний досвід в інвестиціях. Пише на теми, пов’язані з криптовалютою.

Julianne Zhu — Займається маркетингом та піаром. Має великий досвід в сфері маркетингу, як в Китаї, так і США. Має досвід роботи в компанії Roboterra Inc, яка займається розробкою роботів з штучним інтелектом.

Токенометрика

Назва та протокол токену — QKC, Erc20 (до виходу свого MainNet)
Hardcap — $ 20.000.000.
Виділено на етап приватних продажів — $ 16.000.00
Виділено на етап публічних продажів — $ 4.000.00
Кількість випущених токенів — 10 мільярдів.
Ціна на Private sale: 1ETH = 39416 QKC (c бонусом 25%)
Ціна на Crowd sale: 1ETH = 31533 QKC

Розподіл токенів
- 20% для продажу (обидва етапи: приватний і публічний)
- 15% для команди
- 15% фонд проекту
- 5% для радників
- 45% майнінг, маркетинг і для ком’юніті

Блокування після єтапу продажу
Токени продані на етапі публічних продажів блокуватися не будуть. Інша справа стосовно єтапу приватних продажів. Токени продані стратегічним інвесторам будуть вивільнятися поступово за спеціальним графіком: перші 4-е місяці по 10%, наступні 4-е місяці по 20%. Токени, що залишились в фонді проєкту та зарезарвовані для команди і радників, будуть заблоковані на 2 роки.

Висновки

  1. У проекта вже є MVP — тестнет, що показує хороший результат по швидкодії (близько 2200 TPS) та має позитивні відгуки. З іншого боку проект заявляє про ціль в 1 млн. TPS, що покищо дуже далеко від існуючого результату.
  2. Нові блокчейни часто показують хороші результати в зростанні капіталізації (Zilliqa, Fusion, Cardano, Ethereum). Однак це одночасно грає і негативну роль, так як означает велику конкуренцію з боку інших блокчейнів
  3. Команда сильна та складає вреження здатної досягти поставлених цілей. Але маю надію що вона продовжить рости відповідно до оцікувань від проекту.
  4. Загальна оцінка проекту висока, а сам проект здається дуже перспективним та іноваційним.

Корисні посилання

Сайт проекту

Сторінка на icodrops

Умови продажу та вимоги

Процесс реєстрації на єтап продажу

Bounty программа

Загальна телеграм группа

Группа для оголошень

--

--