Ai eşuat? Nu te opri. Mergi mai departe

A greşi este omeneşte. Toţi facem greşeli şi numai cine nu face nimic nu greşeşte. Din păcate, deseori cînd ne confruntăm cu situaţia cînd ajungem să greşim, fie că se întîmplă în afaceri sau în viaţa personală, mulţi dintre noi cad pradă disperării, renunţă la visele şi viziunile care cîndva îi făceau să le lumineze ochii, lasă mîinile în jos şi renunţă.

Însă uităm de un element important. Cum spunea Henry Ford, uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă. O greşeală poate fi o lecţie din care, dacă eşti deschis să înveţi, înţelegi mai clar ce ar trebui să faci pentru a schimba lucrurile spre bine.

Problema este că multă lume persistă în a face aceleaşi lucruri zi de zi, lună de lună, an de an şi tot aşa, însă făcînd acelaşi lucru niciodată nu vei avea un alt rezultat. De fapt, persistînd să faci aceleaşi lucruri, ajungi să de roteşti într-un cerc din care nu mai ştii cum să ieşi pentru că îţi pare că fiind în acel cerc, anume acolo îţi este bine şi trăieşti cu iluzia că poate va da o minune peste tine şi lucrurile se vor schimba cumva într-un mod miraculos. Însă, de regulă, asta nu se întîmplă şi tot ce obţii e să te umpli de noi regrete, să pierzi în zadar timpul tău preţios, tot ce ai mai scump, prin acţiunea sau inacţiunea ta să răneşti pe cei din jur, iar eforturile pe care le depui se duc pe apa sîmbetei.

Statisticile arată că 90% din afaceri eşuează în primii 5 ani. Toţi la un moment dat facem greşeli. Nu te blama şi nu te speria de greşeli. Dacă vei încerca să faci ceva, fii sigur, vei face şi greşeli. Deci, este OK să faci şi tu greşeli iar asta n-ar trebui să te oprească. Tot ce trebuie să înţelegi este că nu trebuie să te temi să greşeşti pentru că doar făcînd greşeli vei putea găsi o cale de a creşte spre un alt nivel de performanţă.

Dacă te temi că vei greşi, mai bine nu fă nimic. Nu ieşi din casă, stai în faţa televizorului, distrează-te şi mănîncă toate prostiile cu care îţi otrăveşti organismul şi plînge-ţi apoi de milă. Dar tu desigur nu vrei asta.

Aşadar nu renunţa. Învaţă lecţia şi mergi mai departe pentru că în fiecare zi avem o nouă şansă să schimbăm ceva în viaţa noastră şi în lumea din jur, să o luăm de la capăt şi să fim mai buni în fiecare zi în tot ce facem.

Sursa foto

Mai multe articole le puteți găsi pe www.theprofit.md

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.