Cum să creaţi un marketing kit care va aduce clienţi

Marketing kit-ul (MK) este un instrument prin care arăţi potenţialilor tăi clienţi ce face compania ta. Este deci un fel de portofoliu, un mijloc de prezentare, prin care expui într-o formă atractivă, pe scurt, clar, concis, ce problemă rezolvi şi cum puţi să-i ajuţi pe cei care o au.

Un MK poate fi sau o pagină web specială, creată pe site-ul tău, sau poate fi o broşură în format PDF pe care potenţialul client sau vizitatorul site-ului o poate descărca gratuit de pe site pentru a se informa despre cine eşti, ce faci, ce oferi, cum lucrezi şi de ce merită să apeleze la compania ta.

MK poate deci să te ajute să atragi noi clienţi, să dezvolţi relaţia cu clienţii deja existenţi sau să ai o mai mare vizibilitate pe piaţă. Cînd cineva ajunge să vadă MK-ul tău, el trebuie să spună — WOW, băieţii aştia chiar sunt buni, merită să lucrez cu ei, pare a fi o alegere bună.

Să ajungi la acest efect WOW desigur nu este uşor. Ca să se întîmple acest lucru MK-ul tău trebuie să arate foarte clar cu ce eşti tu mai bun decît alţii, ce te diferenţiază de alţii, care este unicitatea ofertei tale, de ce anume compania ta merită să fie aleasă pentru colaborări, cumpărături etc.

Pentru a face un astfel de MK trebuie nu doar să identifici şi să prezinţi informaţia ce vizează compania ta, trebuie să înţelegi care este publicul ţintă al companiei tale, care este audienţa ta, cine sunt aceşti oameni sau companii şi cum trebuie să comunici cu ei pentru a obţine rezultatele pe care le doreşti.

Gîndeşte-te la problemele pe care le are acest public. Trebuie să înţelegi cum oferta ta se pliază pe aceste nevoi. După care trebuie să concepi un conţinut care să vină cu răspunsuri clare pentru client din care el să poată afla cum tu le poţi rezolva şi de ce anume pe tine ar trebui să te aleagă.

Un MK conţine o descriere a companiei tale, o aşa numită poveste despre companie în care spui de ce ai ajuns să faci ceea ce faci, informaţii despre serviciile pe care le oferi, studii de caz unde arăţi ce ai mai făcut, testimoniale din partea clienţilor, date relevante pentru publicul tău ţintă, informaţii despre procesul de lucru unde arătaţi cum lucraţi, ce metodologie utilizaţi, ce instrumente aplicaţi etc. Totul deci depinde de creativitatea pe care o aveţi, însă nu exageraţi la acest capitol, cu floricele, înfrumuseţări, MK este pînă la urmă nu o carte cu poveşti ci un instrument de comunicare care trebuie să ajute potenţialii voştri clienţi să înţeleagă rapid şi clar, fără multă vorbă, ce faceţi şi cum puteţi să-i ajutaţi.

Se poate fără MK? Desigur se poate. Nu este obligatoriu să aveţi un MK. Însă creat şi aplicat corect, este instrumentul care ar putea să aducă un plus de valoare în tot ceea ce înseamnă mix-ul de marketing al companiei tale.

Sursa foto

Dacă ţi-a plăcut acest articol, dă-ne un Like pe Facebook sau fă share ca să-l citească şi prietenii, colegii sau boss-ul tău.

Mai multe articole le puteţi citi pe www.theprofit.md