Cum să fii un antreprenor care aduce valoare

Deseori tinerii care se pornesc pe drumul antreprenoriatului au în cap mitul antreprenorului care a renunţat la şcoală pentru că asta lor nu le trebuie pentru a construi un business de succes. Problema vine din mitul foarte popular potrivit căruia marii antreprenori au renunţat la timpul lor la studii şi au creat branduri care au schimbat lumea.

În special se vorbeşte despre antreprenori precum Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg şi alţi antreprenori de succes. Aceşti tineri spun — păi vedeţi, asemenea antreprenori au renunţat la vrema lor la şoală şi uitaţi-vă unde au ajuns şi ce realizări remarcabile au obţinut, de ce să învăţ şi eu cînd pot face ca ei, să renunţ la şcoală şi să merg spre visul meu de a deveni un antreprenor.

Chestiunea însă e alta iar lucrurile sunt mult mai nuanţate. Bill Gates şi Mark Zuckerberg nu au renunţat la o oarecare şcoală ci au plecat de la Harvard University. Iar Steve Jobs nu a plecat în India de la o prăpădită de universitate ci de la Reed College, una din cele mai elitiste instituţii de învăţămînt superior din SUA de la acea vreme.

Uitaţi-vă la ce face acum Bill Gates sau Mark Zuckerberg. Bill Gates de mai bine de un an, publică pe pagina sa web aproape lunar o listă de cărţi pe care ar trebui să le citească tinerii antreprenori. Iar Mark Zuckerberg a anunţat la începutul acestui an că săptămînal va citi pe parcursul anului cîte o carte şi o va comenta pe pagina sa de pe Facebook pentru a stimula interesul publicului pentru lectură şi educaţie.

Astăzi trăim într-o lume în care avem acces la informaţii şi posibilitatea de a învăţa aşa cum nimeni nu a avut posibilitatea să ofacă în toată istoria omenirii. Se cere doar un lucru — să vrei să înveţi dar nu să-ţi iroseşti timpul pe tot felul de fleacuri plasate de prietenii tăi în reţelele sociale.

Cărţi online, webinare, cursuri online, programe educaţionale gratuite de la orice universitate din lume, posibilitatea de a merge la diverse activităţi de instruire, cursuri, training-uri, seminare — toate îţi stau la dispoziţie şi e suficient să faci un mic efort pentru a învăţa în fiecare zi ceva nou.

Doar aşa vei reuşi să creşti, să fii mai bun în domeniul tău de expertiză şi să oferi publicului produse şi servicii de valoare.

Sursa foto

Mai multe articole le puteți găsi pe www.theprofit.md

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.