Új év, új remények.

Mi izgalmasabbat tehet az ember év végén, mint hogy megtervezi a következő évet. Ez a szokás nálam néhány éve alakult ki. Előtte ebben sem voltam túlságosan tudatos. Amíg suliba jártam, addig adta magá, hogy mit fogok csinálni a következő évben. Kb. azt, amit az előzőben. De volt egy év, talán 2014, amikor az ünnepi lassulásban jött egy érzés: jó lenne leírni egy papírra, hogy milyen életet szeretnék élni. Akkor először fogalmaztam meg, hogy a következő évben mimindennel szeretném tölteni az időmet.

Olyasmikre melékszem a listából, hogy magamnak ossztom be az időmet és valamilyen coaching szerű dologgal foglalkozom, ahol motiválhatok más embereket, hogy merjenek nagyot álmodni és legyen erejük a terveiket megvalósítani.

De ugorjunk vissza még 1–2 évet, mert új évi fogadalmat sem tettem ám mindig.

Emlékszem egyik szilveszter este, talán 2013 volt. A második szivleszter, amit a Pizza Expressben töltöttem, ahol angliában dolgoztam. Akkor este megfogadtam, hogy nem fogok még egy karácsonyt és szilvesztert munkával tölteni az étteremben. Mert habár én magam döntöttem úgy, hogy nem jövök haza az ünnepekre, hanem inkább dolgozom, de végeredményben rájöttem, hogy ennél jobban is tölthetném az év végét.

A tervem be is jött, mert a következő ünnepi szezonra már haza is költöztem, de őszintén szólva nem hozta meg a számításaimat a dolog. Éppen ezért kezdtem el egyre konkrétabban megfogalmazni, hogy mit is szeretnék. Persze nem tudtam, hogy ezt a motivációs tréner, coach dolgot miként fogom megvalósítani, de abból csak nem lesz baj, ha leírom -gondoltam.

A többi meg jött magától, mert a tudás-ismeret anyag megvolt hozzá, az előző 5–6 évnyi autodidakta tanulás révén. A kiindulást pedig a Tudatos Fiatalok Közösségének szervezése és a Hátizsákkal Európában elnevezésű stoppos kalandom jelentette.

A lényeg, hogy ezek a dolgok bizonyságot adtak számomra arról, hogy fontos leírni a célokat, mert egy részt ugye, baj nem lehet belőle, másrészt pedig csak könyebb elérni valamit, ha legalább tudom mi az.

2017 utolsó napjaiban kitöltöttem a YearCompass évtervezőt és elindítottam a Képes Vagy videósorozatot is.

Szóval összességében egy 6000 fős közösséggel és konkrét tervekkel azért könnyebb célt érni. Ezt pedig szeretném még több fiatallal megosztani a vidósorozaton kresztül. Fogadjátok szeretettel!

A teljes epizódokat és a vágatlan verziókat megtalálod a TFK Patreon oldalán.

ui: Ja és az újévi fogadalmas rész. Szóval 2013 év végén, mikor egy nagyszerű évet zártam, azt fogadtam meg, hogy a következő és az még jobb lesz. Azóta is minden szivleszterkor ugyan ez a fogadalmam :)