Hoe win je Hack The Future?

Eerste dag van Hack The Future

Er zijn talloze redenen die je overtuigen om deel te nemen aan een hackathon. Het is een unieke ervaring die zeker een meerwaarde heeft op je cv. Je legt nieuwe contacten die je in de toekomst kan contacteren of je hebt op het einde van de dag een jobaanbieding gekregen. Deelnemen aan een hackathon is zeker een topervaring maar het winnen ervan is helemaal van een ander niveau. Hier zijn enkele tips die jou misschien aan een overwinning helpen op jouw volgende hackathon.

Maak je eigen planning

Je krijgt tijdens de briefing een planning waaraan je je moet houden. Hierbij kom je alles te weten wat je die dag moet doen en wanneer je klaar moet zijn. De beste manier van werken is dat je zelf je eigen planning opmaakt en je hieraan houdt. Het is best mogelijk dat je sneller klaar bent met een onderdeel maar dat kan zeker geen kwaad. Je gaat dan best van start met een nieuw onderdeel, zo heb je voldoende tijd over om alle andere zaken af te handelen en om feedback te vragen. Zorg er wel voor dat je de deadlines haalt, want je moet je verloop pitchen aan de jury die verantwoordelijk is voor de categorie waar je aan deelneemt. Wanneer je je eigen planning opmaakt weet je ook beter wanneer je wat moet doen.

Kies je team zorgvuldig

Zorg ervoor dat je een duo of team samenstelt waar je een goede band mee hebt of waar je goed mee kunt samenwerken. Daarnaast moet je ook alle vaardigheden afwegen van elkaar om zo het beste combinatie te vormen. Je verdeelt best op voorhand de taken zodat het werk zeer vlot kan verlopen en je geen onnodige tijd verliest. Op deze manier kan je verschillende dingen maken op een relatief korte tijd.

Teamwork makes the dream work

Wees kritisch

Eén van de belangrijkste dingen hier is om je werk kritisch te bekijken. De juryleden komen af en toe wel eens langs om de stand van zaken op te volgen maar het is zeker aangeraden om ze nog eens extra te laten komen. Door anderen je werk te laten zien ontdek je details die eventueel het verschil kunnen maken.

Feedback is a gamechanger

Deelnemen is belangrijker dan winnen

Je doet in de eerste plaats mee aan een hackathon voor de ervaring en niet om te winnen. Het is natuurlijk mooi meegenomen moest je een prijs winnen maar dat is maar bijzaak.

Een hackathon is een ervaring opzich waar je dingen doet die je op school normaal niet ervaart. Wees dus steeds ambitieus en gemotiveerd om altijd het beste te presteren en wie weet win jij ook een prijs op deze fantastische hackathon

Eerste prijs in Digital Product Design — Hack the Future 2018