5 steps til en succesfuld filmproduktion

Det er en kæmpe proces, at producere en film. Det der starter som en idé, skal ende ud som en film, men herimellem er der en helt masse steps. Først skal filmmanuskriptet skrives, hvilket kan være en lang proces i sig selv. Herefter kommer forproduktionen, hvor man forbereder sig til optagelserne ved at finde skuespillere til at besætte rollerne, hyre et filmhold, finde optagelsessteder, bygge kulisser og meget mere.

Efter at alt dette er på plads kan selve produktionen sættes i gang, hvor alle elementerne til den endelige film bliver optaget. Denne del af processen kan også tage lang tid, derfor er det klogt at have det bedst mulige udstyr til rådighed. Dette kan eksempelvis være filmbusser, køretøjer og anden forplejning. Der findes en række firmaer, der udbyder køretøjer og udstyr til film og tv produktion. Her kan man leje forskellige filmbusser, så man kan tilpasse det til ens behov. En stor filmproduktion har eksempelvis brug for mere plads og mere udstyr end en lille filmproduktion. Filmbusserne kan både fungere som opholdssteder til skuespillerne og resten af produktionsholdet, men de kan også bruges til gennemlæsning af manuskriptet, et køkken eller til et kostume- og makeup rum. Alt afhængende af hvor mange faciliteter osv. man har brug for, kan man finde en bus i en passende størrelse. Man betaler en grundpris for at leje bussen og tilbehøret i et givent antal timer, og derudover betaler man for overtid, generator forbrug, oliefyr forbrug osv. Der findes heldigvis en række forskellige filmbusser, så man kan finde en, der passer til alle slags produktioner. Man kan bl.a. få:

  • En klassisk filmbus
  • En Alt-i-én filmbus
  • En gammel og hyggelig filmbus
  • En dobbeltdækker filmbus til de største produktioner

Efter produktionen starter efterproduktionen. Her bliver filmen redigeret og færdiggjort. Når dette er overstået, er man klar til at sælge og distribuere filmen til verden. Filmproduktion er altså en længerevarende proces, hvor det er vigtigt, at man har ansat mennesker og sørget for ordentligt udstyr til hver enkelt del af processen. Der er uhyre mange økonomiske udgifter, derfor er det en god idé at undersøge, hvor man kan få det billigste udstyr, der samtidigt er funktionelt og lavet i god kvalitet.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Thilde RH’s story.