De ledige stillingene du ikke får vite om!

Bruk nettverket ditt!
Husk at nærmere 70 prosent av de ledige jobbene på markedet aldri lyses ut. Du går følgelig glipp av mange muligheter dersom du bare leser stillingsannonser. Det er også slik at du øker sannsynligheten for å få en jobb raskt ved å bruke nettverket ditt aktivt i jobbsøkingen. Det er ikke uvanlig at mellom 70–150 jobbsøkere har merket seg en annonsert stillingsannonse og følgelig sender inn en søknad. Med så mange søkere vil konkurransen bli mye hardere enn om du leter opp en ledig stilling som ikke er annonsert. I tillegg kan du gå mer systematisk til verks i jobbjakten din.

Står du uten jobb, kan du gjøre jobbsøking til heltidsjobb ien periode. Bruk god tid hver dag på å ta kontakt med venner, familie, eks-kolleger, vikar -og rekrutteringsbyråer. Dette er gode kilder til jobber som er ledige, men som ikke er utlyst. Nettverket ditt kan hjelpe deg på rett vei og til rett type jobb for deg, dersom du er konkret på hva du vil gjøre med karrieren din framover. Sett opp en liste over hvor du vil jobbe, hvilket arbeidsmiljø du ønsker deg og hvilke arbeidsoppgaver du kunne tenke deg å bruke mest tid på. Ta gjerne kontakt direkte med selskaper slik at de blir oppmerksomme på deg. Bygg relasjoner og nettverk fortløpende, noe som gjør at du skaper mange ulike kilder til muligheter framover, sier Tim Rosenkilde i Arbeidslivsressurs.

Arbeidslivsressurs er spesialister på outplacement, karriere og omstilling. Gå inn på våre nettsider for mer info eller send oss en epost til tim@arbeidslivsressurs.no