Hvordan nå fram til hodejegerne?

Tim Rosenkilde, som er ansvarlig i karriere- og outplacementselskapet Arbeidslivsressurs Norge, legger vekt på at det er mange aktive jobbsøkere om dagen, noe som betyr at de fleste hodejegere har et stort tilfang av kandidater til stillingene de skal fylle.

Her er hans beste tips for å komme i kontakt med hodejegere:

1.Vær kritisk med tanke på hvilke hodejegere du kontakter.
Det er kanskje bare 1–2 prosent av hodejegerne i Norge som det kan være interessant for deg å komme i kontakt med. Gjør en solid research på hvilke byråer som har flest interessante utlyste stillinger, som er representert lokalt i ditt miljø eller som kjenner bransjen din best.

2. Bruk Linkedin aktivt.
Lager du en god og utfyllende profil, samt at du linker opp til hodejegere som er dyktige i din bransje, er det lettere for at du også vil få henvendelser på et eller annet tidspunkt. Skriv, kommentér og delta i faggrupper for lettere å bli lagt merke til.

3. Våg å være annerledes.
Konkurransen er stor. Skal din CV bli lagt merke til, må du tørre å være litt annerledes og by på deg selv slik at hodejegeren ønsker å lese videre. Av erfaring vet vi at hodejegeren bruker 6–10 sekunder på å skumlese en cv. Er din CV litt utenom det vanlige vil du lettere bli lagt merke til.

4. Kontakt hodejegerne direkte.
Ha en klar plan med samtalen før du ringer. Finn en snarvei til en samtale som ikke virker for «pushy». Det kan du gjøre ved å ringe hodejegeren på en utlyst stilling som ikke passer deg helt, men som likevel er relevant for bransjen du søker. Vær forberedt på at du kan bli avvist, ved at de henviser til informasjon om jobber på sin egen nettside.

5. Hold kontaktene dine varme.
Et kontaktnett av hodejegere er ferskvare. Påminn stadig nettverket ditt at du at du er tilstede og klar for nye utfordringer. Publisér en faglig tekst du har skrevet på Linkedin, delta i faggrupper, oppdater cv-en din i cv-baser eller kommentér artikler som er faglig relevante. Synlighet er helt avgjørende for at hodejegere skal huske deg.

6. Oppdatèr din CV på Finn.
Har du skrevet en CV på finn.no for en tid tilbake, vil den sakte men sikkert skape mindre oppmerksomhet og interesse. Grunnen til dette er at jobbsøkere som laget sin CV to måneder tilbake i tid, og som ikke har oppdatert, kan fort oppfattes som avklart til en eller annen jobb. Sørg derfor å gjøre små kosmetiske endringer på din CV slik at den er oppdatert med en fersk dato.

Arbeidslivsressurs er spesialister på outplacement, karriere og omstilling. Vi hjelper svært mange mennesker inn i ny stillinger ved hjelp av våre karriere -og outplacementprogrammer.
Planlegger du en oppsigelse eller nedbemanning, oppfordrer vi deg til å kontakte oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe dine ansatte inn i ny jobb eksternt.