«Startkit» for oppsagte medarbeidere

Er du allerede oppsagt eller står i fare for å bli oppsagt! Her er noen av tipsene du kan ha nytte av på din vei mot en ny jobb!

Bruk flere kanaler for å søke etter jobb!
Nesten 70% av ledige jobber står ikke utlyst i avisene eller i jobbdatabaser slik som Finn.no. Det spennende med disse stillingene er at det er langt færre søkere på stillingene, siden de ikke er utlyst i vanlige medier. Dette gir deg større sjanser for å vinne fram i konkurransen med andre jobbsøkere. Bruk ditt nettverk av tidligere venner, familie, kollegaer, sjefer og samarbeidspartnere for å innhente informasjon om hva som rører seg der ute. Be om en kort prat med folk du tenker kan være nyttige å snakke med, eller som har et bredt kontaktnett. Kjenner du noen som jobber med rekruttering, ta kontakt. Kjenner du ingen, er det ikke noe i veien for å bygge opp et nettverk gjennom å være litt aktivt oppsøkende.

Registrer deg i jobbdatabaser!
Din synlighet i arbeidsmarkedet er vesentlig for at rekrutterere og bedrifter skal vite om deg. Registrer din søknad hos relevante rekutteringsselskaper. Finn.no er definitivt den viktigste generelle jobbdatabasen, men det kan også finnes mer spesialiserte jobbdatabaser som kan være relevante for deg.

Jobb smart med rekrutterere!
Som i de fleste profesjoner, finnes det også spesialiseringer i ulike bransjer og stillinger blant headhuntere. Bruk noen timer på Finn.no til å luke ut hvilke byråer som er mest synlige innenfor ditt interesseområde eller profesjon. Lag deg en liste med de byråene som du skal jobbe aktivt med å selge deg inn hos.

Stikk deg fram!
Du må ikke være redd for å stikke deg frem. Rekrutterere leser svært mange søknader hver dag, og blir lei av å lese en standard cv som likner til forveksling de ti foregående søknadene som har blitt vurdert. Vis hvem du er! De fleste rekrutterere ønsker å bli kjent med hvem du er, ikke et glanset bilde av deg som er lett å gjennomskue. Dårlig språk, faktafeil, eller uryddig oppsett i din CV og søknad må du for all del unngå.

Sosiale medier er for lengst blitt en viktig jobbsøkerkanal
LinkedIn har i dag blitt en viktig arena for rekrutteringsselskaper. Grunnen til dette er at informasjonen de finner er oppdatert, det er enkelt å komme i kontakt med kandidater og det er en effektiv måte for selskapene å profilere både seg selv og sin bedrift. Vær litt detektiv på nett for å finne ut den mest effektive måten for deg å komme i kontakt med relevante kontaktpersoner eller bedrifter du ønsker kontakt med.

Vær forberedt på avslag!
Avslag på en søknad kan være tungt å svelge, naturligvis. Men, dette er noe de aller fleste jobbsøkere må forvente seg i løpet av sin jobbsøkerprosess. Mist for all del ikke motet. Tenk at jobbsøking er som å spille dart, selv ikke den beste dartspiller treffer blink hver gang. På et eller annet tidspunkt vil også du treffe.

Vil du vite mer om våre tjenester, kontakt oss på epost: tim@arbeidslivsressurs.no eller gå inn på våre nettsider www.arbeidslivsressurs.no. Vi er spesialister innen outplacement, karriere og omstilling.