“Eu nu am timp să citesc!”

Această frază am auzit-o de zeci de ori de la diferiți oameni, studenți, mame aflate în concediu de maternitate, angajați full-time, persoane cu grafic flexibil de munca, ș.a. Bântuie undeva în aer ideea ca atunci când stai acasă cu un bebeluș ai o tona de timp liber și poți face tot ce înainte nu reușeai! Și atunci când vine vorba de lecturi, toți sar: “Ei, dacă aș sta și eu ca tine în concediu… Normal ca tu citești, ce altceva mai ai de făcut?!…iată cind o să am și eu un copil, o sa ma apuc și eu serios de citit.” Really?!
Nimic mai neadevărat!

De ce eu am timp și alții nu?!
1. Cititul este o prioritate pentru mine de aceea eu ÎMI FAC timp.
Unica perioadă a zilei când pot citi este cind David doarme. Atunci, chiuveta poate fi plină cu vase, podeaua neaspirata, mincarea neterminata, dar eu îmi fac o cafea și savurez o carte bună. Prefer să fac celelalte lucruri, care tot sunt importante, cu piciul în brațe, decât să renunț la timpul meu de lectura.
2. Am îndepărtat tot ce îmi sustragea atenția.
Să vă mărturisesc ceva : și pentru mine o oră pe care o petrec pe Facebook trece ca 5 minute. Și încă ceva, atunci când îmi spun ca intru doar pe 2 min, mereu găsesc ceva atit de interesant și important ca rămân online muuuult mai mult decât am planificat. De aceea, într-o zi, mi-am șters aplicația de Facebook și am decis să intru de pe browser doar de 2–3 ori pe săptămână. Imediat am observat cit de mult timp liber mi-a apărut, timp pe care îl dedicam cititului.
3. Reading challenge 
Deja al doilea an consecutiv, inspirată de Elena — un omuleț mega creativ la fel de pasionat de cărți ca și mine (poate chiar mai mult), îmi setez pe Goodreads — un Reading challenge. 
La sfârșitul lui 2016, când ma gândeam cite cărți voi putea citi în 2017, fiind acasă cu un pici neastâmpărat de un an și având aproape toate după-amiezile din săptămână ocupate, am setat provocarea de 30 cărți. Spre surprinderea mea, am întrecut propriile așteptări citind 41!) Yeey)😊
Goodreads e tare motivant. La sfârșitul anului, ai o sinteză superbă a lecturilor, începând de la cite pagini ai citit în total, care e cea mai populara / groasa carte citită de tine și terminind cu cea căreia i-ai dat cea mai mică /mare nota. Poți reveni oricând la ea și vedea în ce an de ce cărți erai pasionat.
4. M-am alăturat unui Book Club 
Împreună cu mai multe doamne de la noi și din America, ne adunam o dată în 2 săptămâna la o cafea /limonada pentru a discuta o carte(aleasă dinainte și citită de fiecare dintre noi). Nu o dată mi s-a întâmplat să urăsc o anumită carte, ca după o analiză / discuție mai amănunțită din cadrul clubului să mă îndrăgostesc de ea. 
Un Book Club nu doar te motivează sa citești cărți regulat, ci te ajuta să descoperi autori pe care în mod normal nu le-ai alege singur. În plus, noi, membrele, am devenit foarte atașate una de alta și așteptăm de fiecare dată cu nerăbdare următoarea întâlnire.
5. Soțul meu este cel mai mare fan al meu în orice domeniu de care eu sunt pasionată. Astfel, pentru a ma susține și în legătură cu cititul, mi-a cumpărat anul trecut un Kindle nou (cel vechi al meu nu îmi permitea să citesc la întuneric). I tell you, he couldn’t find a better Christmas gift for me)❤️ 
6. Eu iubesc să mă dezvolt pentru că vreau să devin cea mai bună versiune a mea (and because being smart is sexy!)
Eu sunt un om care adora să cunoască oameni noi și sa se implice în noi aventuri. Lecturile ma ajută de fiecare dată să găsesc teme comune de discuție cu persoane din diferite domenii și sa creez legături long-term.

Da, știu! Noi toți avem activități și ziua are doar 24h care mereu par a fi insuficiente. Dar dacă fiecare dintre noi ar pune deoparte măcar 30 min -45 min pentru o carte bună, ce muulte s-ar schimba. Nu e imposibil, deci sper că trucurile mele va pot inspira de unde sa găsiți acele minute prețioase.
Acum, când ceasul ticăie ultimele ore din 2017 e cel mai potrivit moment pentru a pune pe foaie scopurile noastre pentru noul an. Vă doresc ca pe lingă cîte kg veți da jos în 2018, cîte ori pe săptămână veți face ore de engleză sau cîte ori pe săptămână o veți suna pe mama, să decideți serios și cîte cărți veți citi în norocosul an care ne bate la ușă.
La multi ani!)

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.