Høye svev. Drønnet fra rampen. De hissende hjulene som spinner i friluft før det smeller i buene igjen. Tjøme Skategalla inspirerer.

Hva er TJØME SKATEGALLA?

Tjøme Skategalla skjer hver sommer på Tjøme i Norges største vertramp*, med et utvalg av verdens — og Norges største skatestjerner.

*Vertramp er den største i klassen, som måler gjerne over fire meter i høyde.

Tjøme har en fantastisk skateboardpark.

Her har lokale, velformulerte krefter (Jan Thomas Låhne og Carl Benny Håkegård) sørget på ulike måter for å få bygget en fantastisk skatepark. Parkens hovedrolle er den enorme vert-rampen som er Norges største. Over 20 meter på tvers — et NYDELIG byggverk på alle måter, bygget av den unikt kompetente rampsnekkeren “Verktøy i lufta”. Å se skatere mestre Tjømerampen, er intet mindre enn magisk.

I tillegg finnes det en myriade av ulike ramper her, som dekker alle ferdighetsnivåer slik at utviklingen til den enkelte skateren som dukker opp på Tjøme blir utfordret der skateren befinner seg teknisk.

Tjøme er også kjent for sin velorganiserte drift og sitt superhyggelige, morsomme og gode miljø som uanstrengt kobler alle skatere og skatesupportere sammen på en inkluderende måte. Her finnes proshop med gode priser, matbutikk 100 m unna og ellers mye snacks — og ellers det man trenger for en kanondag i parken.

Tjøme Skatepark panorama tatt fra toppen av vertrampen. Legg merke til alle de ulike høydene i parken. Her kan man trinnvis vokse med oppgaven. Betongbowlen er bak verten.

Tjøme er stedet hvor streetskatere nyter buer. Og hvor bueskatere nyter skikkelige ramper. Og hvor ramp-skatere med passion får noe å tygge på.

På Tjøme er det umulig å dingle med beina. Alle får. Bortsett fra sparkesyklister…

Bowlen på Tjøme — kveldsbelyst for å glede barn og voksne som skater her. Adresse: Pytterønningen 2, 3145 Tjøme.

Og så har vi Tjøme Skategalla, da.

Dette er et arrangement hvor det inviteres inn de aller aller råeste i verden til å komme å skate verten på Tjøme sammen med de beste norske. I 2015 var det fem medaljister fra XGAMES tilstede, med smil fra øre til øre. I tillegg har man alltid fast skateskole på gallaen, hvor proffene fra det store utland underviser barn — og voksne som har dukket opp.

Kommet helt fra Sverige for å se skate: Jessica Jansson!

Skateboarding er selve kroneksempelet på feelgoodmiljøer. På skategallaen hyller vi alt som er kult med skateboarding i en lavterskel ramme og for å klinke det inn med teskje: dette er ikke noe arrangement for rusmidler og knuste hotellrom.

Som gjest foretrekker mange å ta inn på Scandic Havna — her bor også skaterne. Arrangemet i 2015 ble en fantastisk suksess — og vi gjentar i år med stor stil. I fjor ble hele eventet filmet av Norges eneste rene actionsport tv-kanal FATSTONE. Se del 1 av deres program — under.

Tjøme Skategalla arrangeres på midler fra sponsorer og stiftelser — samt økonomien i kassen til Tjøme Skateklubb. Stemningen er utrolig god. Dette er virkelig noe helt annerledes enn gjennomkjøpt-og-betalte idrettsarrangementer. Her er det langt mellom overambisiøse foreldre og knuste drømmer. Her er det feite triks og vennskap som gjelder. Både nye og velkjente fjes dukker alltid opp — og leirbålet brenner til glede for alle som finner veien til Norges største vertramp — og TJØME SKATEGALLA.

Skategallaen søker sponsorer for 2016. Ønsker du dette? Få mer info — ta kontakt via vår facebook page.

OPPLEV MER — SE BILDER FRA PARKLIVET UNDER.
JOCKE OLSSON i verten 2015. Snart smeller det igjen.
Alle typer mennesker. Alle.
Fantastiske JOCKE OLSSON fra Sverige.

Fra dagene før det braket løs i 2015. Lange, varme dager med warmups.

Pontus Björn fra Sverige i lufta. Leo Ruiz fra Brasil på plattformen.

På Tjøme Skatepark har vi jevnlige kurs for alle nivåer. Vi spanderer ofte maten ved våre arrangementer. Vi forsøker å få til så mye som mulig så ofte som mulig og ellers driver vi etter en kombinasjon av fornuftsprinsipper og vill inspirasjon.

VIL DU HJELPE TIL I PARKEN MED ET ELLER ANNET? KLIKK HER.

Skateinstruktører på en typisk søndag — på Tjøme. Legenden Adil Dyani og Shareef Mason (AUS).

SPØRSMÅL OM TJØME SKATEPARK? TA KONTAKT VIA FACEBOOK.

Vil du følge andre sentrale aktører i skatemiljøet? Klikk deg videre og følg…

Følge flere Tjømetilknyttede skatestjerner?