Kratki animirani film, Off Belay, rad je hrvatskog animatora Siniše Mataića.

Deset članova žirija odabralo je Off Belay kao Grand Prix pobjednika u kategoriji kratkog animiranog filma, dok je Long Way North osvojio u nagradu u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Film govori o dva penjača, Jasonu i Alanu, dvojici najboljih prijatelja različitih karaktera, povezanih zajedničkom ljubavi prema penjanju, koji kao iskusni penjači kreću na još jedan izazov u njihovoj penjačkoj karijeri. Njihov cilj je ispenjati dug i težak smjer u Anića kuku u Nacionalnom Parku Paklenica, a kad se nađu u situaciji opasnoj po život njihove različite osobnosti dožive transformaciju.

Za režiju, scenarij, ilustracije i animaciju zaslužan je Siniša Mataić, script editor je Lars Kramhøft, dodatnu animaciju radili su Jonas Mølgaard Jensen, Andreas Husballe, Natalia Marcos, Daniel Damm i Stjepan Milas, za pozadine su bili zaduženi Natalia Marcos i Siniša Mataić, dok je za bojanje bila zadužena Marina Mataić. 3D modeliranje izradio je Marco Martellato, oblikovanje zvuka potpisuje Thomas Ahlmark, glazbu Own Road/Simon Skjødt Jensen, a glasove su dali Jake, Shilo Duffy i Draško Ivezić. Film je nastao u produkciji Luma filma, a producentica je Maša Udovičić.

Partneri produkcije bili su Open Workshop Viborg i Bold Studio Zagreb, te Nacionalni Park Paklenica i dvorana Fothia.

Siniša Mataić proizveo je animirani film Off Belay tijekom svog boravka u Open Workshop, koji su i financirali većinu troškova proizvodnje.

Siniša trenutno radi kao 3D animator u Tinker Magic Studio iz Barcelone. U slobodno vrijeme radi na osobnim projektima sa svojom zaručnicom Natalia Marcos, koja je bivši student The Animation Workshopa.

Pogledajte ostale Sinišine radove i uživajte u kreativnosti ovog talentiranog umjetnika.