În ziua de azi, să vii cu un produs sau serviciu 100% nou este o provocare enormă. Este mai simplu să schimbi câteva elemente ale unor astfel de idei deja prezente. Însă, pentru a te diferenția, ai nevoie de o strategie de marketing bine pusă la punct. Trebuie să ieși în evidență. Și, mai ales, să ai viziune.

Toni Bunăiașu @ Brand Mentors

Toni Bunăiașu, cofondator Brand Mentors, este unul dintre consultanții care își doresc să-și pună la dispoziție expertiza de 15 ani în domeniul publicității pentru a vă ajuta să construiți strategia de promovare și a vă evidenția în fața concurenței.

”Le pot oferi…


Marketing pentru arhitecți, un avantaj important.

Anual, de la UAUIM — Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, ies cam 300 de absolvenți. Cei mai mulți ajung să lucreze pe cont propriu — freelanceri sau în biroul propriu de arhitectură.

Cu ce pornesc la drum în antreprenoriat?

Cu abilitățile și relațiile personale. Suficient pentru un om bine pregătit? Nu. Competiția este mare, iar șansele de reușită sunt slabe, fără un plan de marketing și promovare. Unul relevant și adaptat personalității fiecăruia.

profilul clientului ideal Marketing Persona
profilul clientului ideal Marketing Persona

Despre cum să îți gândești strategia de marketing, ca tânăr arhitect sau urbanist, astfel încât sa atragi clientul ideal pentru tine, am povestit vineri, 21…


Marketingul tradițional este depășit. Simplă teorie.

Segmentarea, diferențierea mărcii și personalitatea brandului nu sunt atât de importante pe cât le place oamenilor de marketing să creadă. La raft, oamenii nu gândesc așa, atunci când iau decizia de cumpărare. Asta spune profesorul Byron Sharp în cartea How Brands Grow, publicată de Oxford University Press. Încă din primul capitol apar mai multe întrebări care lovesc în status quo.

· Crezi că e vital să ai un brand bine diferențiat?

· Ești convins că imaginea brandului și poziționarea reprezintă un avantaj competitiv?

· Presupui că oamenii au un motiv rațional pentru care îți aleg brandul?

Sunt doar câteva din…


“What is learned in ‘traditional’ marketing degrees is just theory”, says Byron Sharp, professor of Marketing Sciences, in the book How Brands Grow, published by Oxford University Press.

The world is changing. Despite this, too many marketing people cannot get out of their box. Old-fashioned marketers like to think that people put more thought into the purchasing of a product than they actually do. Most exercises in segmentation, brand differentiation and personality are mostly wasted effort.

In real life, most buyers don’t perceive brands as having a difference OR that the difference actually matters when buying them. Most purchase decisions…

Toni Bunăiașu

Former award-winning Creative Director & Copywriter, now a passionate Strategic Marketing Planner, on the mission to help brands mesmerise their audiences.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store