Drukte bij opening Nyx Hasselt

Make-up liefhebbers schoven enkele uren aan voor toegang tot de winkel.

Nyx Cosmetics opende vandaag in Hasselt een winkel. Het cosmeticabedrijf uit Los Angeles heeft nu al vijf winkels in ons land. De winkel ging pas om tien uur open, maar om negen uur ontstond er al een rij.

Rond negen uur begonnen de eerste klanten te verzamelen. Een half uur later stond er al een lange rij. De verkoopsters kwamen enkele malen naar buiten met koffiekoeken, donuts, fruitsap en meer voor de wachtende klanten. Iedereen in de rij kreeg een roze armbandje, als bewijs dat ze op tijd in de rij stonden. Van de eerste 25 klanten werd een foto gemaakt zodra de winkel openging. Deze foto werd dan op ‘The Wall of Fame’ gehangen in de winkel. Voor de eerste 250 klanten lag er, zoals beloofd op hun Facebookpagina, een goodie bag klaar. De klanten kregen ook een kraskaart waarmee ze producten konden winnen. “Ik won twee gratis producten: een lipstick en een eyeliner”, zei klant Saartje Prinsen.

Om tien uur precies begon een kleine openingsceremonie. Een van de medewerksters knipte een roze lint door. “Al het harde werk kwam eindelijk tot zijn recht toen het lint doorgeknipt werd. Het was zeker en vast mijn favoriete moment van de dag”, zei medewerkster Margaux Oosterbosch. Na de kleine ceremonie mochten de klanten per groepjes van ongeveer 25 mensen de winkel betreden.

In de winkel zelf was het heel druk. De verkopers excuseerden zich terwijl ze een weg zochten tussen de mensen. “Ondanks de drukte maken de medewerksters wel echt de tijd om je te helpen”, zei Saartje Prinsen. Betalen aan de kassa ging ook vlot.

Like what you read? Give Tori Machiels a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.