De avond van upday

Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag

Dinsdag 16 mei 2017

N a het klappen van de formatieonderhandelingen gisteravond werd er vandaag volop gespeculeerd over de alternatieven. Het oer-Hollandse bedrijf Blokker voert opnieuw een draconische reorganisatie door. En dat terwijl de Nederlandse economie juist het beste kwartaal sinds de economische crisis beleefde. Dat en meer op de eerste zomerse dag van 2017 🌞.

Dit zijn de mogelijkheden na de mislukte formatieonderhandelingen:

D e formatie is na twee maanden onderhandelen stukgelopen. Het verschil in opvattingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks bleek te groot. Vooral migratie bleek een onoverbrugbaar struikelblok. Wat zijn nu de alternatieven? ChristenUnie? Partij van de Arbeid? PVV? De Volkskrant zet de mogelijkheden op een rij.

Blokker sluit honderd winkels, bijna tweeduizend ontslagen:

Blokker Holding gaat een grote reorganisatie doorvoeren. Alle formules waar de naam Blokker niet op de gevel staat, worden afgestoten. Grote ketens als Xenos, Leen Bakker, Big Bazar en Intertoys gaan in de verkoop. Het Nederlandse familiebedrijf, begonnen in 1896, draait zwaar verlies. Blokker heeft nu nog zeven winkelformules in acht landen, met circa 2.400 winkels en 22.000 medewerkers. Door de reorganisatie gaan zeker 1.900 banen verloren, honderd Blokker-winkels sluiten. Marskramer gaat door als franchise-formule. De circa honderd eigen Marskramer-winkels gaan dicht.

Hackers eisen losgeld na stelen Disneyfilm:

Een groep hackers beweert een nieuwe Disneyfilm te hebben gestolen. Het zou gaan om de nieuwe Pirates of the Caribbean. Disney zou weigeren te betalen. Eerder overkwam Netflix hetzelfde met een nieuw seizoen van Orange Is The New Black.

Sterkste economische groei sinds 2008:

D e Nederlandse economie heeft het beste kwartaal sinds de economische crisis beleefd. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 groeide het bruto binnenlands product zelfs met 3,4 procent.

Verder in het nieuws:

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar lennaert@upday.com of stuur een bericht via Twitter.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated The upday team’s story.