Nyhetssvepet: Dagens viktigaste nyheter

updays redaktörer har samlat ihop dagens viktigaste nyheter, så att du får koll på vad som händer.

Häktning av Assange hävs

Överåklagare Marianne Ny lämnade i dag in en begäran om att häva häktningen av Wikileaksgrundaren Julian Assange. Assange har sedan 2012 befunnit sig på Ecuadors ambassad i London, och brittisk polis meddelar nu att han kommer att gripas om han lämnar den.

Foto: Carl Court/Getty Images

Beslutet att häva häktningen innebär att utredningen i Sverige läggs ner. Kvarstår gör däremot en häktningsorder från när Assange inte dök upp i brittisk domstol 2012 och inte heller betalade borgen. Assange har under dagen uttryckt glädje på bland annat twitter över beslutet från svenska myndigheter.

Brödernas pressträff om fallet Kevin: Vill ha ursäkt från polisen

Bröderna pressades hårt i förhör med polisen. Foto: Polisen

Bröderna Christian och Robin vill ha en offentlig ursäkt från de poliser som varit involverade i fallet kring mordet på Kevin, sade de under en presskonferens som hölls tidigare i förmiddags. Överlag uttryckte bröderna och deras familj en lättnad över de uppgifter som kommit fram i SVT-dokumentären “Fallet Kevin”, som visar på hur polisen pressat fram uppgifter ur pojkarna, då 5 och 7 år gamla, i förhör.

– Trots hårdhänta och brutala förhör med barnen fick man inget erkännande. Man har tagit sig friheten att döma bröderna vid en presskonferens, sade brödernas advokat Thomas Olsson vid pressträffen.

Expert: Finns ingen bostadsbubbla

Foto: Sven Nackstrand/Getty Images

Den brittiska ekonomiprofessorn David Miles har ändrat sig. Efter att i flera år varnat för bostadsbubblan menar han att prisökningar i städer är logiska. Priserna drivs upp av bland annat låga räntor och ökade inkomster. Miles tror på år av ökande priser.

Unga människor får samtidigt allt svårare att ta sig in på bostadsmarknaden i storstadsregionerna. Miles säger att han tror att snabbare transportvägar till och från stora städer kan vara en lösning på det problemet.

Mitt i krisen lämnar Donald Trump landet

“En häxjakt”, så kallar USA:s president Donald Trump den senaste tidens tumult som omgett honom. Nu har han även gått ut och förnekat att han på något sätt försökte få tidigare FBI-chefen James Comey att lägga ner sin utredning.

Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

Mitt i krisen gör presidenten även sin första utlandsresa. Han ska bland annat möta påven, men mest har det talats om det tal om “radikal islamism” han ska hålla i Saudiarabien.

140 gram…

…Så mycket vägde den hamburgare av konstgjort kött som odlats fram från stamceller från nötdjur. Det var en testpanel i London 2013 som var de första att smaka köttet.

Foto: Pixabay

Konstgjort kött, som är identisk till smak, doft och utseende med djurkött, kan i framtiden göras på växter eller odlas i laboratorium. Båda alternativen har rönt stora framgångar och ses som reella alternativ till den slaktbaserade köttproduktionen.