Nyhetssvepet: Dagens viktigaste nyheter

updays redaktörer har samlat ihop dagens viktigaste nyheter, så att du får koll på vad som händer.

Information till USA stoppas efter läckor

Brittisk polis vill inte dela med sig av information till USA om utredningen av Manchester-dådet. Detta efter att bevismaterial läckt ut till media. London ska ha skällt ut Washington flera gånger och Theresa May väntas ta upp problemet under Nato-mötet.

Bevismaterial från dådet i Manchester har läckt till media. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Getty Images

Inrikesminister Amber Rudd och flera andra personer brittiska underrättelseorgan uppges vara rasande över att bevismaterial har läckt ut i media. Till exempel så hann den misstänkte bombarens identitet komma ut i amerikansk media innan man gått ut med uppgifterna i Storbritannien.

Utdragen utredning efter dådet i Stockholm

Utredningen efter dådet på Drottninggatan i Stockholm väntas pågå i minst ett år. Experter tror att det kan tyda på att polisen misstänker att det kan finnas fler gärningsmän inblandade.

Utredningen efter dådet på Drottninggatan kan ta tid. Foto: Michael Campanella/Getty Images

Rakhmat Akilov, 39, sitter häktad misstänkt för attentatet. Polisen anser att bevisläget mot Akilov är gott och att man är säkra på att det är rätt person som är gripen. Dock har polisen i övrigt varit mycket sparsam på detaljer och informationsflödet har strypts. Just nu arbetar 60 personer hos polisen med grundutredningen.

Sista striden om Mosul nära

Islamiska statens övertag i den irakiska staden Mosul blir allt mindre. Irakiska regeringen hoppas kunna återta gamla stadskärnan i Mosul som fortfarande ockuperas av IS. Men det väntas bli ett av de svåraste slagen under hela offensiven.

Islamiska stadets område i Mosul krymper. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Getty Images

Hundratals civila är fast i den del av staden som fortfarande kontrolleras av IS. Ingen vet exakt hur många jihadister som fortfarande finns kvar i staden, men man tror att det rör sig om hundratals.

Många barn döda på Medelhavet

Totalt har 31 kroppar hittats efter att en båt kapsejsade utanför Libyens kust. Många av de döda var barn. Totalt ska 500 personer ha funnits ombord på båten och hittills har man räddat 200, enligt tidningen La Repubblica.

Flera barn döda på Medelhavet. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images

Antalet migranter som anländer med båt till Italien har ökat kraftigt i år, enligt det italienska inrikesministeriet. Den 23 maj hade det skett en ökning med 46 procent jämfört med samma period förra året.

3 600 asylsökande …

… tackade ja till att göra de nya medicinska åldersbedömningarna. Nu har de första resultaten efter åldersbedömningen kommit.

– Det har varit ett väldigt intensivt arbete för att få allt att fungera så att vi nu kan leverera svaren, säger avdelningschefen på Rättsmedicinalverket Elias Palm.

Resultaten efter åldersbedömningen har kommit. Foto: Tim Ireland /WPA Pool / Getty Images
Like what you read? Give upday for Samsung a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.