Microsoft Windows & Devices Day

Vandaag was ik als Microsoft Innovative Educator Expert aanwezig op het Windows Insider event met de naam “Windows & Devices Day”. We kregen er de kans om exclusief kennis te maken met de reeks nieuwigheden rond Microsoft Windows en de nieuwe devices die Microsoft het voorbije jaar heeft uitgebracht.

HoloLens

In de expositieruimte waren demo toestellen aanwezig van de Surface Pro, Surface Book, Surface Studio en zelfs het eerste Belgische examplaar van de nieuwe Surface laptop.

De Surface Studio, een All-in-one computer

De meeste aandacht ging echter niet naar deze toestellen maar naar het hele “Mixed reality” gebeuren. Je kreeg de kans om de HoloLens te testen. Dit is een uniek toestel die je op je hoofd plaatst en die een soort van virtuele objecten toevoegd in je gezichtsveld. Veelbelovende technologie maar nog niet helemaal klaar voor het grote publiek.

Naast de (dure) HoloLens waren er ook ‘Mixed reality” devices aanwezig van de partners van Microsoft. Zo was er ook een exemplaar van de Acer Mixed reality device.

De Acer Mixed reality headset

Conclusie

Heeft Microsoft ‘coole’ devices? Ja, dat zeker. Zijn ze klaar voor de markt? De Surface lijn zeker en vast. Dit bewijzen de verkoopcijfers van de Surface Pro toestellen. Wat betreft de Mixed reality? Het is volgens mij nog te vroeg om dit los te laten op het grote publiek. Het is ook nog niet zeker of dit “the-next-big-thing” zal worden. De tijd zal het uitwijzen.