Van werk zoeken naar werk creëren

We helpen werkzoekenden in onze workshop ‘Succesvol Solliciteren’ vanuit onze marketingervaring. Ze vinden hun onderscheidende verhaal en leren dit te vertellen. Zodat ze niet op de stapel van honderden brieven komen en werk vinden dat bij hun past.

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de vacatures echt een vacature wordt. De rest is slapend of wordt ingevuld via netwerken. Aan de andere kant blijkt dat 80% van de werkzoekenden bijna alleen op vacatures reageert en netwerken niet tot nauwelijks inzet. We hoeven geen wiskundige te zijn om te zien dat 80% van de werkzoekenden solliciteert op 20% van de vacatures.

Ook als werkzoekende heb je fans om je heen. Fans die je dolgraag verder willen helpen. Maar niet iedereen weet wat jij zoekt. Of weet waar je goed in bent.

Tijdens een workshop ontmoette ik Anne. Anne zette het Fanmodel briljant in. Ze begon met de 30-cups-of-coffee challenge. Dertig keer iemand interviewen over haar vakgebied. Beginnend bij haar True Fans. Vragen stellen, oefenen en ook haar verhaal vertellen. Bij de zesde kop koffie kreeg ze een baan aangeboden.

Veel werkzoekenden maken de fout om met middelmatige brieven te reageren op online vacatures. Stop de waanzin. Activeer je fans en vind wat bij je past.

Gerrald Hekman
Handstand — Marketingstrategen
www.handstandconsultancy.nl

Like what you read? Give Handstand a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.