Jadranka Musulin i Dean Nižetić, predavači, Veleučilište VERN’

Siri, Google assistant, Alexa, Cortana i njima slični alati preuzimaju sve značajniju ulogu u turizmu, a uz GDS sustave, potrebno je imati i dobru web stranicu.

Naravno, govorimo o integracijama tehnologija u turizmu, o tome kako tehnologije mijenjaju svijet i kako nitko nema vremena za spavanje.

No možda da malo usporimo i krenemo redom, s tim integracijama i turizmom, s tim kako putnik, tj. …


Silvija Londero Šimleša, predavačica, Veleučilište VERN`

Današnja publika želi stalnu interakciju s omiljenim radijem, kroz on line i off line kanale — stream, snimalice, aplikacije, društvene akcije…

Silvija Londero Šimleša, predavačica

Radio je odavno prestao biti površan medij koji ne može pružiti kvalitetnu informaciju. Postao je brza, moćna i utjecajna platforma koja educira, pomaže i odgaja sredinu. Jednu predrasudu je pobio, no i dalje se bori s onom vječnom — je li vrijeme radija prošlo? Ne, nije, radio je danas jači i slušaniji nego ikada prije.

Nakon pojave prvih formatiranih radijskih postaja slušanost radija je porasla. Povećava se broj slušatelja koji radio slušaju svakodnevno…


mr. sc. Ivo Beroš, viši predavač, Veleučilište VERN’

Niz algoritama pretvara naš glas u fenomene, koji zatim čine pojam, na temelju kojeg naš mobitel poziva kontakt koji smo izgovorili.

Umjetna inteligencija

Iako pojam umjetne inteligencije, eng. Artificial Inteligence — AI danas više nije nepoznanica, prisjetimo se, osamdesetih godina prošlog stoljeća on je bio poznat možda samo znanstvenicima i ljubiteljima znanstvene fantastike. Sjećate li se filma „2001.: Odiseja u svemiru“ (iz 1968.) i računala HAL 9000 koje kontrolira svemirski brod i komunicira s ljudskom posadom. Osim njih, igrači računalnih igara su na prvim kućnim računalima (Spectrum, Amiga, itd.) …


Matej Matijević opisao nam je kako mu je obrazovanje na VERN`u pomoglo u vođenju vrlo uspješnog projekt.

Matej Matijević, Alumni VERN’a i Fedde Le Grand, nizozemski DJ i producent

Posao iz snova. Ili posao života. Za koju god frazu da se odlučite, ona u pravilu označava uspješan spoj strasti i ljubavi prema nekom zanimanju i realizacije poslovnih ambicija u zanimljivu, dinamičnu i profitabilnu poslovnu karijeru. O tome sigurno nešto zna i Matej Matijević, student VERN’ovog preddiplomskog studija Ekonomija poduzetništva, koji već nekoliko godina vrlo uspješno vodi projekt Club TV i surađuje s najvećim imenima svjetske elektronske glazbe.

„Nedavno sam izdao najbolji video u karijeri i to za jednog od najpoznatijih DJ-a na…


Marija Volarević, predavačica, Veleučilište VERN’

„U životopisu piše da se znate koristiti računalom.“ „Da, koristim Snapchat, Instagram, Pinterest, Twitter, itd.“

Marija Volarević, predavačica

Dobrodošli u novu komunikacijsku paradigmu: u vrijeme kada se informiramo preko pametnih telefona, kada je komunikacija postala trenutna te kada smo s internetom i konstantnom umreženošću nadvladali dimenziju vremena i prostora.

Živimo u vremenu kada više populacije koristi društvene medije kao kanal komunikacije, nego što ih koristi telefon (u onom tradicionalnom smislu kako ga poznajemo) te je promjena koja je nastupila u komunikacijskoj sferi prožeta kroz sve profesije i sve domene poslovanja.

„Pop-up“ kultura

Današnji korisnici naviknuti su na tzv…


mr. sc. Iva Senegović, viša predavačica, Veleučilište VERN’

Nemir i nestrpljivost generacije Z dovela je do društvenog pomaka u kojem mladi ne čekaju razvoj potpornog sustava za svoje startupe, već ga grade sami.

mr. sc. Iva Senegović, viša predavačica

Svaka generacija ima misiju koja joj služi kao temelj za njezino ponašanje i ostvarenje vizije. Za baby-boomere to je bila borba protiv establišmenta. Za milenijalce to je bio okoliš. Za generaciju Z to je ljudska jednakost. Stoga se ne treba čuditi društvenom aktivizmu među pripadnicima te generacije i snažnoj potrebi za isticanjem i življenjem vlastitog identiteta, ali i prihvaćanjem tuđeg. …


Stana Odak Krasić, prodekanica za studije, Veleučilište VERN’

Pojam karizme danas zauzima pomalo drukčije značenje od povijesnog, no i danas je prepoznajemo najčešće u ljudima koji donose važne odluke ili onima koji imaju veliku moć uvjeravanja.

Stana Odak Krasić, mag. nov., viša predavačica, prodekanica za studije

Molim, hvala, izvoli i oprosti — opjevane su kao „četiri najvažnije male riječi“ te se smatraju temeljem dobrog odgoja djece. Kada bi morali izabrati četiri najvažnije riječi za odnose s javnošću, onda bi to svakako bile: znanje, povjerenje, strast i karizma. Tumačenja prvih tri s lakoćom ćete pronaći u različitoj stručnoj i znanstvenoj literaturi, no o karizmi vrlo, vrlo malo.

Onaj netko ima „ono…

VERN_university

Akademskom izvrsnošću i društveno odgovornim poduzetničkim djelovanjem razvijamo kompetencije stručnosti, poduzetnosti i poslovnosti.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store