Стратегии за справяне с бричовете по краката!

Бричове по краката, целулит, паласки … това са все нормални човешки неща, с които всеки се чуди как да се справи.

Бричовете по краката представляват мастни натрупвания в горната част на краката. Те обаче съвсем не са невъзможни за коригиране.

Според мен има 4 неща, които ако спазваме, ще премахнем бричовете по краката и те са:

  • Здравословно хранене
  • Приемане на достатъчно вода през деня (поне 2 л)
  • Спорт/упражнения за крака
  • Изпълняване на упражненията с правилна техника

Нека ги дискутираме отделно!

  1. ) Здравословно хранене

Както знаем храната и тренировките вървят ръка за ръка. Не е важно само да направим смазваща тренировка, а също така и с какво ще нахраним тялото си след това. Появата на целулит и бричове по краката според мен се дължи на консумацията на вредни храни(захар, мазни и преработени и твърде солени храни). Тялото ни не се нуждае от тях и те нямат никаква хранителна стойност. За премахването на бричовете по краката според мен е нужно да се стараем да хапваме повече свежи храни — плодове, зеленчуци, риба, месо, яйца, извара, млечни продукти, семена, ядки, овесени ядки и бобови храни.

2.) Прием на достатъчно вода през деня ( 2 л)

Водата е основно пречистващо средство за организма и помага да се възстанови съединителната тъкан и пречи на натрупването на целулит/бричове.

3.) Спорт/ упражнения за крака

За мен тялото е едно цяло и съвсем не бих ви посъветвала да правите упражнения само и единствено за “проблемните” си зони. Спортуването като цяло би спомогнало за оттърването от бричовете. Но нека все пак разгледаме упражненията за крака!

Според мен няма точно определено упражнение, което да посоча и да кажа — “Ето то спомага за премахване на бричовете!”. Според мен всички упражнения са ефективни (колко добра новина?!) и е по-скоро важно интензивността, с която ги правим. Какво имам предвид? Харесайте си няколко упражнения за крака (ще дам пример по-долу), направете по 10–15 повторения от всяко упражнение едно след друго, без почивка между упражненията. След това почивайте между 30–60 секунди и повторете кръга още няколко пъти (между 3 и 5 пъти). Дайте всичко от себе си, докато изпълнявате упражненията, правете ги с максимално темпо. Както знаете аз съм привърженик на високо интензивните тренировки и силно вярвам в техния резултат! Те не само забързват метаболизма, но и изгарят повече излишни мазнини, отколкото монотонното кардио :) Те носят големи резултати, поради това, че за организма е по-трудно да се адаптира към тях :)

Упражненията с тежести също са важни са оформянето на тялото и за борбата с бричовете. Според мен най-добрият вариант е да се съчетаят двата вида тренировки — високо интензивни и упражнения с тежести :)

Примерни упражнения:

Сумо клек (виж как се прави тук: https://goo.gl/ouA2EW)

Клек (виж как се прави тук: https://goo.gl/Ul9tlP и тук https://goo.gl/zE1L7I )

Напад (виж как се прави тук: https://goo.gl/kP2miT )

Магарешки ритник (виж как се прави тук: https://www.facebook.com/ViktoriaFITjourney/videos/1824111117842236/ )

Кръгове с краката (виж как се правяя тук: https://www.facebook.com/ViktoriaFITjourney/videos/1824114311175250/ )

Примерни упражнения с тежести:

виж тук: https://goo.gl/jmXSm7

Примерна тренировка:

виж тук: https://goo.gl/A6rmfi

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Viktoria Shtereva’s story.