Видання українською: що читати?

Viktoriia Kopcha
4 min readJun 22, 2019

Оскільки для багатьох в суботу прийнято прибирати, я вирішила протерти пилюку на нашій #Bookshelf й поповнити її якісними українськими виданнями, які, можливо, не залишать вас байдужими. Тож, поїхали.

Ukraїner

Ще на 4 курсі в УжНУ (Ужгородському Національному Університеті) студентам журналістики випала нагода зустрітися із Богданом Логвиненко — автором проекту Ukraїner.

Тоді ця зустріч нам, ще зеленим студентам, мало про що говорила, проте вже тоді Богдана ми слухали із відкрити ротами. Вирізка статті з Ужнівської газети “Погляд” тому доказ 😎 👇🏻

https://www.uzhnu.edu.ua/uk/infocentre/get/7646

Ще тоді Богдан надихав своїм прикладом, а також ставленням до журналістики. Сьогодні він продовжує це робити вже разом зі своєю командою працюючи над проектом Ukraїner.

Про проект :

Ukraїner — медіа-проект, що має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати ким ми є та донести це світу в доступній медійній формі.

Ukraїner розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та бізнес в Україні.

Більше за посиланням ось тут.

Богдан Логвиненко про місію Ukraїner:

Однієї конкретної місії немає. Натомість у нас є декілька цілей, яких ми прагнемо досягти:

1️⃣. Одна з них — розповісти про Україну за кордоном.

2️⃣. Друга ціль — познайомити між собою українців у регіонах. Ми це називаємо стиранням внутрішніх кордонів

3️⃣. Третя ціль — змістити медійний фокус у цих регіонах. Тобто розповісти, що є цінного у кожному з них. Коли ми приїжджаємо на Закарпаття, то нам кажуть, що найцінніше тут — ліс. І саме тому потрібно знімати вирубку лісу.

Дуже часто люди, які приходять у медіа, хочуть показати себе замість того, щоб показати інших. Найчастіше це его стає перепоною, яка не дозволяє зробити якийсь крутий якісний матеріал.

Більше за посиланням 👉🏻: “Богдан Логвиненко, Ukraїner”.

Богдан Логвиненко в фб 👉🏻: https://www.facebook.com/logvynenko

Особисто для мене Юкрейнер — це популяризація України в Україні, а також за її межами. Видання перекладено на 10❗️ мов. Якісний і неповторний контент, який вартує вашої уваги.

Незабаром Юкрейнер вдруге вирушить в експедицію Україною, аби ділитися з читачами новими історіями. Якщо ви прихильник видань такого формату, то у вас є змога зголоситися у волонтери або допомогти фінансово ось тут.

Ukraїner в Telegram 👉🏻: https://t.me/ukrainer_net.

The Village Ukraine

Це міська інтернет-газета: все про культурне і громадське життя, сервіс, розваги, їжу та людей у Києві та інших великих містах. Мета видання — виробляти контент, який допомагатиме покращувати життя у місті, про людей і те, що їх хвилює.

За словами Андрія Баштового, який є головним редактором видання, на сайті не може бути політичного контенту, тому що комерційний відділ не співпрацює з політиками.

Медіа позиціонує себе як сервісне, тобто таке, що дає відповіді на конкретні запитання містян. Не тільки куди податися або де поїсти, але й розповідає про нагальні проблеми сьогодення (психологія, екологія, культура тощо).

Більше за посиланням 👉🏻: “Про сайт

Більше за посиланням 👉🏻: Головний редактор «The Village Україна»: «У нас сервісне медіа, ми не рятуємо світ»

Оскільки основний прибуток The Village отримує від реклами, тут її знайдеться чимало, проте це не аж ніяк не впливатиме на пересічного читача і ось чому 👇🏻.

З редакційної політики видання :

БЕЗ ПРИХОВАНОЇ РЕКЛАМИ. Весь комерційний контент чітко маркується. Робота відділу продажів та редакції розділена. Наші рекламодавці не отримують піар-бонусів. При спробі підкупу авторів ми припиняємо співпрацю з брендом на тривалий період.

РЕКЛАМА НА САЙТІ. Ми прагнемо, щоб реклама на сайті була етичною, коректною та ефективною. Ми проти ботів, брудного трафіку та махінацій з лічильниками.

Більше за посиланням 👉🏻: “Чому ми запускаємо The Village Україна”

Мої улюблені рубрики — це 👉🏻 “Офіс місяця” і 👉🏻 “Квартира тижня”. Переходьте за посиланням й одразу зрозумієте чому 😉.

The Village Ukraine в Telegram 👉🏻: https://telegram.me/villageua.

Далі більше.

See ya later, folks

--

--