Volgens sommige statistieken zijn 52% van de Amerikanen koffie drinkers. Dit vertaalt zich naar meer dan 100 miljoen mensen die dagelijks koffie drinken. Amerikanen zijn een diverse bevolking, en zijn ver weg van het unaniem overeenstemmen met wat nou een echt lekkere kop koffie maakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten koffiezetapparaten.

Koffie liefhebbers kunnen de brouwmachine kiezen die bij hun voorkeuren past. Vaak voorkomende koffiezetapparaat -stijlen zijn onder andere Automatische Drup, Automatische Espresso, Franse Druk, Percolator, Kookplaat Espresso Vacuümstijl. Elke stijl heeft zijn eigen voor- en nadelen en geven de gebruiker variërende controle over het eindresultaat.

Automatische Drup Koffiezetapparaat

Automatische drup koffiezetapparaten zijn waarschijnlijk de meest populaire keuze voor Amerikanen. Ze zijn makkelijk te gebruiken en goedkoop aan te schaffen. De meeste werken op dezelfde manier. In de koffiepot bevindt zich een filtermand waar een papieren filter het koffiedik tegenhoudt. De uiteindelijke koffie stroomt in een karaf. De gebrouwde koffie wordt warm gehouden door een warm oppervlak onder de karaf.

Degenen die het niet leuk vinden om de automatische drup koffiezetapparaten te gebruiken, klagen dat ze geen goede kop koffie kunnen zetten. Met het schoon houden van het koffiezetapparaat en de karaf, en het gebruiken van kwaliteits-koffie en bruikbare papieren filters, kunt u zorgen voor een beter resultaat.

Automatische Espresso Koffiezetapparaat

Automatische espressomachines komen in semi-automatische, volledig automatische en super automatische versies. Semi-automatische modellen stampen het koffiedik aan, brouwen de koffie, vullen het kopje en werpen het koffiedik af. Volledig automatische modellen kunnen de koffie ook malen. Super automatische modellen leveren een breed aanbod van functies, zoals ingebouwde water filters.

Franse Pers Koffiezetapparaat

Franse Druk koffiezetapparaten zijn ook wel bekend als perspotten of zuigpotten. De pot is een glazen of porseleinen cilinder die een vlekkeloze zuiger bevat die functioneert als een filter.

De gebruiker meet het koffiedik af in de pot en voegt bijna kokend water toe. De zuiger wordt op zijn plek gezet maar nog niet gedrukt totdat de koffie enkele minuten is ondergedompeld. Na het weken wordt de zuiger geduwd en is de koffie gereed.

Er is geen heet oppervlak dat de koffie’s temperatuur behoudt, dus de koffie moet onmiddelijk geserveerd worden of geplaatst worden op een bepaald soort thermisch karaf.

Percolator Koffiezetapparaat

Percolator koffiezetapparaten zijn beschikbaar kookplaat stijlen en in elektrische stijlen. De meeste moderne koffiezetapparaten zijn zowel elektrisch als programmeerbaar. Sommige modellen maken slehts één kop koffie, anderen kunnen tot wel 12 kopjes tegelijkertijd maken. De grote koffie urnen die worden gebruikt door vele organisaties werken op een percolatieve manier, maar brouwen meer dan 100 koppen koffie tegelijkertijd.

Percolatie Koffiezetapparaten worden niet zo vaak meer gebruikt als vroeger. Deze machines laten continu water over het koffiedik stromen en het water is gekookt. Vele koffie liefhebbers beweren dat beide handelingen de wetten van het maken van goede koffie schenden.

Koffie die wordt gemaakt via een percolator neigt sterker te smaken en ook vaak een bitterdere smaak heeft dan bij koffie die gemaakt wordt met andere brouw methodes.

Kookplaat Espresso Koffiezetapparaat

Kookplaat espresso koffiezetapparaten zijn makkelijk in gebruik en werken wanneer er hitte is, of het nou op een plaat is of op een kampvuur. Water wordt gestopt in de onderste ketel. Het trechter filter wordt dan geplaatst in de ketel en vervolgens gevuld met koffie. Het bovenstuk word er lichtjes opgedraaid en de unit zal over de hittebron worden geplaatst.

Zodra het bovenstuk van de ketel is gevuld met gebrouwde koffie, zal het koffiezetapparaat worden verwijderd van de hittebron en wordt de koffie geserveerd.

Vacuüm Koffiezetapparaat

Vacuüm koffiezetapparaten lijken meer op een scheikundelab uitrusting dan op een koffiemachine. Dit type bestaat uit twee overlapte houders die verbonden zijn door middel van een sifon buis. Er is een filter op de bodem van de bovenste houder.

De gebruiker plaatst het water in de onderste houder en het koffiedik in de bovenste houder. De machine wordt daarna op het fornuis gezet, waar het verhitte water verdampt en de sifon buis passert, naar de bovenste houder.

Een brouwcyclus duurt ongeveer drie minuten. Wanneer de unit wordt verwijderd van de hitte, zal de damp terugveranderen in water, en door het filter geforceerd worden, terug in de onderste houder. Farberware heeft het eerste automatische vacuüm koffiezetapparaat model gemaakt, terwijl Sunbeam de eerste werkelijk automatische heeft gemaakt.

Er zijn een paar bedrijven die tegenwoordig die vacuüm koffiezetapparaten maken. Antiekwinkels en veilingsites als eBay vervoeren traditionele Silex en Sunbeam machines.

Koffie liefhebbers kunnen kiezen van een groot aantal koffiezetapparaten. Voor goedkope kookplaat koffiepotten tot high end super automatische koffiezetapparaten, Coffee lovers can choose from a wide variety of coffee makers. From inexpensive stove top coffee pots to high end super automated coffee makers, is er een koffiezetapparaat voor ieder voorkeur, evenals ieder budget.

Blogger at www.vivakoffie.nl