Представляємо Primex NFT: усе, що вам слід знати

Vladyslav Kupriianov
5 min readNov 26, 2023

--

Нещодавно було запущено мейннет Бета, і хороші новини продовжують надходити — сьогодні ми раді представити Ранні Primex NFT!

Замість того, щоб функціонувати виключно як цифрові предмети колекціонування без будь-яких варіантів використання, Primex NFT нададуть своїм холдерам цінні переваги після активації на основі їх ролі в екосистемі. Насправді вони будуть підключені до кількох компонентів і механізмів протоколу та відіграватимуть невід’ємну роль у створенні повноцінної системи винагород для користувачів.

Але чи знаєте ви про них усе? Незабаром ви зможете безкоштовно отримати ранні Primex NFT, початкову версію токенів, які пізніше можна буде обміняти на повнофункціональні NFT, беручи участь у різноманітних заходах і виконуючи квести в спільнотах Primex.

У цій статті пояснюється, що таке Primex NFT, їхні унікальні характеристики, випадки використання, які вони мають в екосистемі, а також як ви можете почати збирати свої Ранні Primex NFT.

Primex NFT 101: унікальні характеристики та випадки використання

Primex NFT — це незамінні токени, випущені в ланцюжках, на яких розгорнуто протокол. Це рідкісні та криптографічно унікальні цифрові предмети колекціонування, які знаходяться в блокчейні та пропонують своїм власникам право власності, яке можна перевірити.

Окрім того, що вони функціонують як цифрові предмети колекціонування, Primex NFT надають своїм власникам можливість активувати їх і отримати доступ до ексклюзивних переваг у протоколі на основі їх ролі та рівня активів (про це пізніше).

Після запуску Primex NFT матиме два різних типи:

  1. NFT кредитора: NFT кредитора заробляють користувачі, які постачають активи в Primex Credit Buckets і позичають їх Трейдерам, щоб увімкнути торгівлю спотовою маржею. Активація NFT кредитора надає його власнику приріст його кредитного APY, заробляючи йому більше відсотків на активи, які він вклав у протокол протягом визначеного періоду. Кожна NFT кредитора може бути обмежена певним Бакетом, активом або періодом часу.
  2. NFT Трейдера: Трейдери можуть отримувати NFT Трейдера, які вони можуть використовувати для отримання додаткових знижок на комісію за протокол для торгів, які вони здійснюють на Primex протягом певного періоду після активації. Як і NFT кредитора, використання NFT трейдера може бути обмежено певними Бакетами, активами або часовими рамками.

Що таке ранні Primex NFT і чим вони відрізняються від стандартних Primex NFT?

Primex NFT запускаються у два етапи.

На першому етапі вони зараз представлені як Ранні Primex NFT. Будучи початковою версією активів, Ранні Primex NFT функціонують як цифрові предмети колекціонування та дозволяють своїм власникам використовувати їх як квитки, які надають доступ до повністю функціональних токенів під час їх запуску пізніше.

На даний момент ранні NFT пропонуються під час бета-тестування основної мережі, що дозволяє користувачам Primex заробляти їх, виконуючи квести в Zealy, Galxe та інших спільнотах Web3, де присутній протокол. Порівняно зі своїми повнофункціональними аналогами, ранні NFT мають унікальну характеристику. Їх дизайн прив’язаний до окремих квестів і залежить від вікторини, яку власник пройшов, щоб отримати актив.

Наприклад, дизайн Ранньої Primex NFT, яку ви можете отримати, виконуючи квест на Zealy, виглядатиме інакше, ніж той, який ви збираєте після проходження кампанії на Galxe.

Основна мета Ранніх Primex NFT — стимулювати членів спільноти виконувати квести та виконувати дії в мережі.

Зрештою, у міру просування протоколу по дорожній карті, Primex NFT перейдуть до другого етапу. На відміну від своїх ранніх версій, ці NFT мають повну функціональність, відповідають реальним сценаріям використання в екосистемі та пропонують користувачам різні переваги, пов’язані з торгівлею чи кредитуванням після активації.

Підпишіться на Primex у Twitter, щоб одними з перших дізнаватися про вихід нових квестів!

Рівні Primex NFT

Кожна Primex NFT має рівень, який представляє рівень винагороди. Чим вищий рівень, тим більше переваг може отримати власник після активації.

Наприклад, NFT Трейдера 4 рівня надає трейдерам менші знижки на комісію, ніж актив Tier 2. Водночас Кредитори можуть скористатися перевагами вищих APY кредитування з NFT рівня 1, ніж NFT рівня 5.

До речі, дизайн кожної Primex NFT містить кристали ручної роботи, створені командою без використання будь-яких інструментів штучного інтелекту (AI) або машинного навчання (ML). Лише фон був створений за допомогою AI та ML.

Статуси Primex NFT

Окрім рівня, кожна Primex NFT має статус. Це важливий атрибут кожного активу, оскільки він визначає право його власника на винагороду. Іншими словами, статус NFT показує, чи використовував власник уже токен для реалізації переваг в екосистемі (підвищення APY в бакеті або знижка на комісію за торгівлю).

Що стосується статусів, важливо підкреслити, що Primex NFT надають користувачам доступ до винагород лише протягом певного періоду часу після активації.

Просте утримання активу не дасть його власнику жодних переваг, пов’язаних із кредитуванням чи торгівлею. В той самий час NFT можна активувати лише один раз, а це означає, що користувачі не зможуть отримати переваги після закінчення періоду часу, протягом якого вони раніше отримували винагороди.

Ось як виглядає статус Primex NFT:

Інші важливі аспекти Primex NFT

Крім перерахованих вище, Primex NFT мають додаткові аспекти, про які ви можете дізнатися більше в розділах нижче.

Фірмові NFT

Як ви, можливо, вже знаєте, Primex — це багатоланцюговий протокол, і Мейннет Бета буде запущена в багатьох інших блокчейнах після її розгортання на Polygon. Що стосується цього, кожна Primex NFT матиме фірмовий дизайн, який відрізнятиметься залежно від ланцюга, у якому він випускається.

Використання реферальної програми

Primex NFT відіграють важливу роль у Реферальній програмі.

У той час як реферери отримують винагороду на основі отриманого доходу, референти заробляють Primex NFT за внесок у цінність екосистеми через такі дії, як кредитування чи торгівля. Це дає додатковий шанс для членів спільноти отримати NFT, окрім як участі у квестах.

Primex NFT Referee будуть доступні пізніше цього року.

Доступ до приватних груп

З одного боку, Ранні Primex NFT надають квиток до повнофункціональних NFT після їх запуску. Однак вони також мають додаткову перевагу для власників. Ранні Primex NFT, які ви отримуєте після виконання квесту, може надати вам доступ до приватної групи, пов’язаної з цим конкретним квестом.

Наприклад, припустімо, що ви пройшли тест, пов’язаний із запуском Primex Мейннет Бета. У цьому випадку ви зможете використати NFT, які ви заробили у квесті, щоб приєднатися до приватної групи Discord, присвяченої обговоренню тем, пов’язаних із Primex Мейннет Бета.

Важливо зазначити, що для отримання доступу до приватної групи достатньо мати Primex NFT. На відміну від винагород, пов’язаних із торгівлею та кредитуванням, вам не потрібно активувати його, щоб скористатися цією перевагою.

Настав час заробити свій Ранній Primex NFT

Після запуску Primex NFT відіграватимуть важливу роль у протоколі, надаючи цінні переваги учасникам екосистеми, зокрема — знижки для трейдерів і підвищення процентної ставки для кредиторів.

Разом з тим вони також стимулюють залучення користувачів, винагороджуючи реферерів за створення цінності для спільноти. Найважливіше те, що участь у мережевій діяльності допомагає Primex розвиватися та максимізувати свій потенціал на поточному етапі розвитку.

У поточній Мейннет Бета ви можете почати заробляти Early Primex NFT, виконуючи квести в спільнотах Web3 Primex. Підпишіться на Twitter Primex, щоб бути одним з перших, хто отримає ці ранні NFT. Залишайтеся на зв’язку.

--

--