Image for post
Image for post

Het hing al een tijdje in de lucht maar het doek is gevallen over de Minecraft-Family Meetup’s. Deze week heb ik de knoop doorgehakt en heb besloten om met de Meetup’s te stoppen. Minecraft-Family blijft nog wel bestaan en zal nog steeds rond gaan om workshops te geven aan jong en oud over alles wat Minecraft en coderen met/in Minecraft. Ik heb nog enkele pogingen gedaan om eventueel deze over te dragen aan iemand anders maar dat is niet gelukt.

Bedankt

allereerst wil ik onze vaste kern bedanken voor hun support en hun aanwezigheid de afgelopen 2 jaar. Daarnaast wil ik ook Ivo bedanken die de laatste maanden de meetup heeft gehost wanneer ik niet kon door de verbouwingen. …


Image for post
Image for post

So Last night I received an invite from HackerX asking me if I would like to meet other freelancers and companies. I googled a bit and started to create an account and do the regular profile adjustments.

Today was the day I arrived on time and found some parking space nearby without paying, which normally is an issue in Antwerp.

I entered the venue of NovemberFive where the event was hosted. After registration and receiving a big sticker with my name I strolled around a bit to get an idea of the people there. …


Image for post
Image for post

So this weekend, there was a new Game Developer oriented conference with an additional second day as an expo.

I found it really fast and was so happy to see another Game event in Belgium besides Gameforce. I jumped on it and bought an early bird ticket without knowing what would be presented. A few days later they announced that kids younger then 12 would enter for free, but I never got I refund for the bought ticket.

Unfortunately I was unable to go to the conference but was determined to go to the expo with my daughter. …


Ik heb deze nacht de server ge-update zodat het makkelijker is om naar de verschillende werelden te gaan. Je kan nu kiezen uit vier werelden:

 • Hub — adventure
 • Survival — survival
 • Creative — creative
 • Games-world- creative

Je kan deze werelden bereiken via een nieuw menu dat je kan openen via /hub in de command line (dit is de chat wanneer je begint met een / te typen)

Image for post
Image for post
/hub command opent het menu om de werelden te selecteren

Het menu ziet er dan als volgt uit:


Image for post
Image for post

Vorig weekend was ik aanwezig op het Playtime event te Brugge http://www.ccbrugge.be/evenement_detail.jsp?evenement=2641

Het CC was omgetoverd tot een mini game beurs met allerlei indie games, films en presentaties. En daar was ook de mogelijkheid om kennis te maken met Minecraft.


Image for post
Image for post

Ik heb de laatste week 4 workshop mogen geven in de bib’s van Bibart. De 4 Bibs waren:

 • Erpe-Mere
 • Lede
 • Haalter
 • Denderleeuw

Het was een afwisselend publiek dat schommelde tussen de 5 en 14 jaar. Helaas waren er weer veel te weinig meisjes maar zij die er waren zeer bedreven in Minecraft.


Image for post
Image for post

Zaterdag morgen mocht ik weer een workshop geven en deze maal in bib De Vertellerij te Berchem. Bib De Vertellerij is een kleine gezellige buurt bibliotheek.

Hier was een mix van crafter met een verschillende spel ervaring en de leeftijden gingen van 9 tot 14 jaar en er was helaas maar 1 meisje.


Image for post
Image for post

Het was weer zover zaterdag een nieuwe Minecraft-family meetup in bib Couwelaar. Door de geweldige verkeersdrukte van Antwerpen was ik eigen lijk net wat te laat en stonden er al enkele crafters te wachten. Met een beetje hulp van de kids en de ouders stond alles snel op en konden we beginnen.

Zoals gewoonlijk eerst een introductie met agenda en wat nieuws. Zaterdag avond was er de Minecon Earth live stream en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet gekeken heb en nog niet op de hoogte ben van het laatste Minecraft nieuws.


Image for post
Image for post

Zaterdag 4 Oktober was het slot event van de Antwerpse Minecraft Battle Der Districten waar ik host en voorzitter van de jury was. De bibs van Antwerpen hebben tijdens de vakantie een creative build battle georganiseerd.

8 bibliotheken hebben elk een team gevormd en de crafters kregen een week tijd om te bouwen. Er werden punten gegeven op Originaliteit, en Moeilijkheidsgraad, en Bonuspunten konden verdiend worden.

Puntenverdeling :

 • Originaliteit (10 punten)
  Verras de jury met een mooie, creatieve en indrukwekkende stad. Experimenteer met materialen, kleuren en vormen. …

Image for post
Image for post

So Devoxx Belgium 2017 is over and it’s time to evaluate and write down my learnings.

I must admit that I was a little disappointed this year. As a frontend developer there was nothing special this year to discover. Luckily that I have a broader interest so I was happy to see some blockchain talks and workshop. I learned a bit about Quantum computing and got inspired by the CERN and “An ultrasonic adventure!” talk and will tryout project Malmo, AI for Minecraft.

And I bought a signed comic book of CommitStrip, http://www.commitstrip.com/en/?

W3bwizart

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store