Yet another blog

Maar deze maal in het Nederlands. De afgelopen dagen werd ‘Blog’ zowat my middle name. Als stagiair bij een PR- en communicatiebureau, én komende uit de richting Digital Content & Journalism, kon ik me natuurlijk wel aan dergelijke opdrachten verwachten — maar mij hoor je niet klagen.

De website van Walkie Talkie is net vernieuwd en alle content wordt vanaf nu in het Engels aangeboden. Geen betere manier om het bedrijf te leren kennen dan de inhoud van blogs te vertalen naar het Engels. Google was de eerste dagen mijn beste vriend.

Mijn eigen gedachtegangen kan ik ook kwijt op de site, want wanneer de oudere blogs vertaald waren, mocht ik zelf aan het bloggen slaan. In die paar dagen dat ik hier werkte, merkte ik dat schrijven al veel vloeiender ging dan ervoor. Ik had nooit gedacht dat ik bloggen leuk zou vinden — maar dat dacht ik vroeger ook van sporten, en nu verlang ik al naar mijn volgend winterloopje. Mijn eerste blog vind je hier.

De eerste dag hier vloog ik al meteen op social media, onder de hashtag #newcollection werd ik naar het grote publiek gelanceerd. Ik mocht zelf mijn ‘coming out’ regisseren en na een korte brainstorm met mezelf, vond ik het wel leuk in de etalage van Walkie Talkie te verschijnen.

Naast het bloggen, vertalen, database aanpassen en andere stagiairetaken, mocht ik vanaf de derde week écht aan de grotemensentafel. Marie (mede-oprichtster van Walkie Talkie) nam me mee naar SUPERMACHINE voor een eerste verkennend gesprek rond een nieuw en groot project. Het is de bedoeling dat ik me hiermee in de toekomst zal bezighouden en ook steeds op alle meetings en brainstorms zal aanwezig zijn. Helaas kan ik niet uitweiden want overal loert er concurrentie :-).

PR ìs verhalen vertellen, de input van een klant vertalen naar het gepaste kanaal met de juiste strategie. De zaken geleerd uit de opleiding zitten nog vers in het achterhoofd. Vooral de stukken over Audience Engagement van Niel Van Herck bleken al heel interessant. Ook heb ik mijn beginnende photoshopskills al kunnen bovenhalen.

Verder begin ik me al goed te aarden in het team. Toen de 3 oprichters van Walkie Talkie op een partnermeetingweekend waren, stelde ik voor te rebelleren. Niet écht natuurlijk, maar op onze sociale kanalen. Het resultaat werd een filmpje (boomerang). Achteraf konden ze hier heel goed mee lachen. Omdat Medium nog niet goed mee is met de nieuwe technologieën van facebook- en instagramvideo’s embedden, post ik hier een link naar het filmpje https://www.facebook.com/walkietalkiebe/videos/702023646637005/

Mijn eerste 3 weken vielen dus bijzonder goed mee. Dit smaakt naar meer!

A single golf clap? Or a long standing ovation?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.