Waves — Tedenske novice #5

Poročilo o napredku

Začeli smo z implementacijo žetonov po meri, ki bodo testirani in zagnani kmalu po izdaji polnega vozlišča (full nodes) z najnovejšo izdajo POS. Sočasno delamo tudi na izbiri primernega pogona ter zaklučujemo koncept “trustless” HTF-podprte izmenjave z združitvijo izklopljeno-verižnega naročila z vklopljeno-verižno poravnavo ob istem času. (opomba: zaradi zapletenga angleškega stavka prilagam original: In parallel we’re working on selecting a proper matching engine and finishing the concept of trustless HFT-enabled exchange combining off-chain order with on-chain settlement at the same time). Zaradi nedavnih hekerskih vpadov v nekatere večje menjalnice postaja zelo pomembno, da se ustvari hitro, varno ter trustless menjalnico za sredstva (trustless asset exchange).

Kandidat za končno različico polnega vozljišča trenutno prestaja uspešno testiranje. Pozdravljamo vsakršne povratne informacije od kodarkoli, ki bi hotel pomagati pri postopku, s katerim zagotovimo, da Waves omrežje ostane varno ter stabilno — kot vedno sta to prioriteti številka ena. Zaradi tega se bodo večje spremembe na vmesniku (UI) pojavljale postopoma. Ko bo najbolj bistvena funkcionalnost končana se bomo premaknili na LPOS in to bo potem sistem industrijskega razreda, ki bo omogočal vspostavitev bančništa kot platforme ter mnogo drugih konceptov, ki bodo temeljili na Waves.

Polna vozlišča na testnem omrežju: Konfiguracija

Informacije o tem, kako konfigurirati vaše Waves vozlišče za testno omrežje najdete na https://github.com/wavesplatform/Waves/wiki/How-to-configure-Waves-node. Če potrebujete več informacij se obrnite na naš Slack kanal #testnet-maintainers. Hrošče je potrebno sporočiti na našem forumu na https://wavestalk.org/technical-discussion/

Nova spletna stran

Lansirali smo novo spletno stran, ki se nahaja na https://wavesplatform.com/. Na strani lahko med ekipo zasledite kar nekaj novih obrazov. Poleg tega stran vsebuje tudi pregled najpomembnejših in prihajajočih zmožnosti/lastnosti Waves platforme. Kakršnekoli napake nam prosimo sporočite.

Osrednja Razvojna Ekipa

Yuri Petrov (@gagarin55) je razvijalec z več kot 15 leti izkušenj na tem področju in je usposobljen v številnih programskih jezikih. Sodeloval je pri razvoju bančnih aplikacij ter finančnih projektih, in je znan zaradi večkratnega sodelovanja pri projektu SCOREX.

Alexey Kiselev je strasten programer. Programirati je začel že v davnih časih 8-bitnih procesorjev. Diplomiral je na moskovski državni tehnični univerzi ob koncu 20. stoletja ter delal kot razvijalec programske opreme za različne banke in ponudnike plačilnih sistemov. Bil je tudi vodja ekipe ter lastnik malega podjetja, njegov konjiček pa je tek na dolge razdalje.

Sergey Ishchenko (@beregovoy68) je programski inženir specializiran v Javi z več kot 10 letnimi izkušnjami. Njegov portfelj vsebuje finančne in bančniške projekte, povezane z obdelavo transakcij in plačil. Njegova glavna naloga v Waves projektu je razvoj Lite Clienta (lahki odjemalec) in koordinacija porazdeljene ekipe. Sergey je velik ljubitelj agilnih metod, kar je tudi razlog da je vpeljal SCRUM v ekipo Lite Client-a.

Tobias Schwarz (@tosch) trenutno zaključuje magistrski program sociologije na berlinski univerzi. Kot izkušeni front-end razvijalec je sodeloval pri razvoju Lite Client Denarnice za superNET, kjer je sodeloval z vodjo superNET projekta JL777-jem. Tobias je bil dejaven v projektih, ki temeljijo na NXT kriptovaluti, kjer je razvijal različne vtičnike ter vzdrževal spletno stran mynxt.info.

Carlos M. Parada (@waves.eth) je večplasten oblikovalec, ki obvladuje različne spretnosti, od arhitekturnega risanja in vizualizacije do 3D digitalnega prototipiranja, oblikovalca spletnih strani/aplikacij pod vodstvom HTML / CSS / JS, UI / UX razvijalca itd. V preteklosti je sodeloval z znanimi imeni, kot so Hilton Hotels Group ali Kompas Gramedia. V kriptologiji je znan kot razvijalec sprednjega dela (front-end) prve različice superNET-ovega Lite Clienta ter njegove blagovne znamke, zdaj pa se osredotoča na sodelovanje z Waves platformo. Vodi upravljanje blagovne znamke, zaslužen pa je tudi za celostno podobo (General Design).

Ivan Shcheglov se je leta 2000 po diplomi (Moskovski državni Inštitut za elektronsko tehnologijo) preselil v London, kjer je delal kot svetovalec za več vodilnih investicijskih bank, vključno z JP Morgan, Barclays, Deutsche Bank ter Nomura, kjer se je osredotočal na področje trgovanja ter tržnega tveganja. Je tudi magister na področju poslovne analize in oblikovanja na CASS-u v Londonu ter matematičnega trgovanja in financ iz poslovne šole CASS v Londonu. Njegovo strokovno znanje in izkušnje na področju Jave kombinira z širokim spektrom znanj na področju financ in bančništva.

Poslovanje

Tehnologija mora delovati v celoti preden se lahko oglašuje. Sredstva(assets) morajo biti narejena pravilno zato naš pristop pregleduje pomemben kriptografer in upamo, da bomo na koncu imeli tudi strokoven opis pristopa Waves platforme. Sredstva in polna vozlišča so glavni mejnik za platformo Waves zato moramo svetu in pomembnim partnerjem (ki istočasno sledijo našemu napredku) predstaviti inovativno ter celovito rešitev, če želimo, da se bo Waves platforma uporabljala v aplikacijah v realnem svetu.

Najnovejšo različico odjemalca lahko vedno najdete na https://wavesplatform.com in https://wavestalk.org

Like what you read? Give KingorBust a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.