Wilco van Meppelen

Sinds november ben ik gestopt met mijn studie die ik net gestart was. Ik heb me vervolgens zonder plan ingeschreven bij de kvk. Ik had een veilige baan kunnen kiezen met een veilig inkomen (die optie was er) en de HBO studie die ik gestart was af kunnen maken. Maar ik was de woorden “veilig” en “9 tot 5” een beetje zat. Ik had wat losse opdrachten en ik besloot wat mensen te bellen met een voorstel voor een bedrijfsvideo of een website.

“Maar ik was de woorden “veilig” en “9 tot 5” een beetje zat.”

Op deze manier kreeg ik steeds meer opdrachten, maar bovenal steeds meer plezier in dit werk. Ineens kreeg ik een appje van een andere filmmaker, die ik al een poos kende. Ik keek al vaak naar zijn werk als inspiratie en dat zag er altijd fantastisch uit. Hij vroeg of ik eens mee wilde met hem op een filmklus. Dat vond ik natuurlijk fantastisch. Hij nodigde me al een paar keer uit om te kijken naar hoe hij zijn video’s edit, kleur geeft en verhalen vertelt. Hij leerde me dat het niet alleen mooie beelden schieten is, maar bovenal een verhaal vertellen door middel van beeld. “The story is king”. Ik was verbaasd over het vertrouwen dat hij me gaf en de tijd die hij voor me nam. Ik zag dat hij het gaaf vond om dingen te leren. Op die manier heb ik met én voor hem meerdere klussen gedaan, waaronder bruiloften en evenementen. Hij gaf altijd eerlijke feedback op mijn beelden. Hij vertelde mij wanneer een shot goed gelukt was, maar ook als het totaal mislukt was. Soms vervelend om te horen, maar zo belangrijk voor het leerproces.

The story is king — Casey Neistat

Na een tijdje kreeg ik ineens een appje van deze filmmaker: “Wil je naar Ethiopië?” Ik stuurde direct terug: “Ja, tuurlijk”. Ik vroeg hem om wat meer info. Ik dacht natuurlijk niet dat dit echt zou gaan gebeuren, hoewel tot nu toe alle beloftes van deze persoon zijn nagekomen. Nog geen week later had ik een gesprek met de mannen waarmee ik op trip naar Ethiopië zou gaan. Twee weken later zat ik in het vliegtuig naar Afrika, waar ik acht dagen lang mocht filmen voor een promofilm. Natuurlijk een fantastische ervaring om direct in Afrika een film te mogen schieten en ontzettend leerzaam om een week lang van ‘s ochtends tot ‘s avonds te filmen.

Ethiopië 2017 — Wilco van Meppelen

Sindsdien heb ik een extra motivatieboost gekregen om hard te werken, meer opdrachten te doen, mezelf meer aan te leren en te luisteren naar anderen. Ik heb tientallen verschillende baantjes gehad, verschillende studies gedaan, twintig open dagen bezocht en wel duizend plannen gemaakt voor mijn toekomst (oja, ik ben 21 jaar). Constant keken mensen om mij heen mij weer aan met de gedachte: “Heb je wéér eens iets anders bedacht? Dit voelde soms rot en demotiverend. Ik heb geleerd me minder aan te trekken van idealen en plannen die andere mensen hebben.

Ik heb duidelijk de leiding van God in mijn leven gemerkt. Hij heeft mensen gebruikt om mij te motiveren en om te ontdekken dat leven niet een baan van 9 tot 5, een koophuis of een vast contract is. Daarnaast heb ik in al die stages, studies en baantjes ontzettend veel meegekregen en het heeft me allemaal gebracht waar ik nu ben.

Wie weet waar ik over een jaar sta.

Speciale dank naar:
Janita (mijn mooie vriendin) Bedankt dat je mij altijd steunt in al mijn plannen en ideeën!
Jan-willem Kok (Visualchefs) Thanks voor je kennis, tijd, opdrachten en ontelbare tips! Ik hoop je ooit terug te betalen. ;)

www.wilcovanmeppelen.nl