En weer een Goede Vrijdag. Vandaag verschijnt KYD, het derde album van AWKWARD i. Na het componeren van muziek voor films, series en twee Gouden Kalf nominaties verder komt Djurre de Haan met een dozijn nieuwe liedjes. Volgens de Volkskrant vanochtend is het “zijn mooiste, best klinkende en rijkst gearrangeerde album.” ★★★★

Dit lijkt dan ook de uitgelezen dag hem eens te vragen naar zijn (film-)muziek, die van anderen, de AWKWARD i video’s en wat al niet meer. Lees mee en luister ‘m alvast hier.

De Beste Soundtracks volgens Djurre de Haan

Djurre maakte de muziek voor films als Aanmodderfakker…


Barend Brieffies van Excelsior Recordings: of ik een persoonlijk stuk wil schrijven over mijn album Jannes van der Wal voor de nieuwsbrief. Prima, maar dan wel een longread, want ‘De ballade van Jannes van der Wal’ is ook geen kattenbelletje. Het is een tourverslag geworden van alle damoptredens die ik alleen en samen met Johan Kooi (drums), Janke Brands (bas), Jan Pier Brands (gitaar), Herman Grimme (piano) en Jochem Schouten (geluidsman en chauffeur) heb gedaan, met zoveel mogelijk aandacht voor de damcultuur. De titel is trouwens een regel uit het tweede couplet van de Jannesballade.

28 augustus. Opeinde.

Leo Blokhuis…


11 november 2016. Niet alleen voor Canshaker Pi en The Jerry Hormone Ego Trip is het Release Day. Dat geldt ook voor de Excelsior Supporters. En deze maand weer een bijzondere — al zeggen we het zelf: Smutfish liet schrijvers en muzikanten (Maartje Wortel tot Meindert Talma en van Bart Chabot tot Freek de Jonge) de Engelstalige plaat naar het Nederlands vertalen. En zo werd Smutfish/Smetvis. Dit album is bijgesloten in een evenzo mooi boekwerk: ‘De vis die niet kon zwemmen’.

Moss viert deze maand het 12,5 jarig jubileum met drie shows (Amsterdam, Utrecht en Middelburg) en ter gelegenheid van…


The Jerry Hormone Ego Trip is de nieuwe band van de Rotterdamse schrijver Jerry Hormone. Eerder dit jaar verscheen bij Atlas Contact zijn eerste verhalenbundel, ‘Het is maar bloed’. Daarnaast schreef hij de meer dan honderd titels tellende kinderboekenserie ‘Borre’.

Leuk hoor, boeken schrijven, maar Jerry Hormone is vooral muzikant. Eerder speelde hij gitaar in punkrockbands als The Apers en The Quotes. En nu zingt hij in The Jerry Hormone Ego Trip, een band die klinkt als The Troggs (je weet wel, van ‘Wild Thing’) met Wim T. …


Amsterdam — Leipzig 630 km

Liebes Tagebuch,

am 21. September ist unsere Tour durch Deutschland gestartet. Anlass ist unser vor Kurzem erschienenes Album ‘Juggernaut’, das so viele positive Reaktionen geerntet hatte und die werden wir jetzt live bestätigen.

Nach sieben Jahren arbeiten wir endlich mal wieder mit Mixer Remco Frijns. Er ist inzwischen fester Tontechniker von Mark Lanegan, aber während unserer beiden ersten Platten hatten wir mit ihm eine ganze Menge Tour-Abenteuer in Amerika, Süd-Afrika, Russland, Japan und Europa. Nachdem wir Backline und Merch in den Bus gestopft hatten, sind wir noch kurz beim IJland Studio / de Cantine reingesprungen…


Dag 1

Lief dagboek,

Vanaf een schip waar ik misselijk van het schommelen mijn koffiekopje op zijn plek probeer te houden, schrijf ik je. Renée en ik reizen mee met de Horizontoer; een rondreizend festival langs de waddeneilanden. Je reist een week lang met mede-muzikanten per boot naar de speellocaties en je wordt geacht veel te drinken en feesten.

Wie ooit een liedje van ons heeft gehoord, weet dat ik niet van reizen hou, dat ik graag alleen ben en dat ik veel eet. Al het voorgaande maakte dat ik me best wel zorgen heb lopen maken over deze week.

Gisteren kwamen…


Marien: “Voor de mensen die het nog niet wisten, ik heb ooit 3 jaar in Caesar gespeeld.

Ik kwam in aanraking met Caesar via een goede vriend van mij (Vincent bedankt). Hij gaf mij een stapel cd’s en zei er dan bij dit de platen waren die je moest hebben en moest luisteren.

21 jaar, onwijs fan van Caesar en woonde net vers 1 maand in Amsterdam toen ik werd gebeld door Marit of ik auditie wilde gaan doen. Ik had nog geen echte ervaring met een professionele band gehad. Behalve met mijn eigen band Nimbus, de voorloper van Moss.


Hallo Venray: Vegetables & Fruit

Vegetables & Fruit het achtste album van Hallo Venray is een vergeten meesterwerk. Althans door mij.
Het verscheen in 2005 en was de eerste plaat van de dan inmiddels als trio spelende band op het Excelsior label. Een mooie plaat, vond ik. Beter zelfs dan hun toen dertien jaar oude The More I Laugh, The Hornier Due Gets waarmee de band zelfs een plek op het Pinkpop-podium veroverde.

Het trio klonk geconcentreerd. De liedjes vormden een mooi evenwicht tussen klein en teder en stevig en onstuimig. Nergens vloog de band uit de bocht, nergens kneep…

Excelsior Recordings

Independent Record Label based in Amsterdam • Musis Sacrum est. 1996.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store