Blog 8 Verschillende Kwaliteit Katoenen Tassen

Katoenen tassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kwaliteiten. Elke kwaliteit klasse kent zijn voor- en nadelen. Hieronder worden de meest voorkomende kwaliteiten besproken.

70–100 gram/m2

Katoenen tassen in de kwaliteitsklasse 70–100 gram/m2 zijn de lichtst verkrijgbare kwaliteit katoenen tassen. Het enige voordeel van deze kwaliteit is dat dit het goedkoopst is.

Een nadeel aan deze kwaliteit tas is dat het niet goed te bedrukken is, omdat de stof te dun is. De inkt kan namelijk doorgedrukt worden. Daarnaast zijn de tassen niet echt stevig. Hierdoor is de tas niet geschikt om zware artikelen mee te vervoeren. Iets waar de katoenen tas juist bekend om staat.

iBags

110–145 gram/m2

Dit is de meest voorkomende kwaliteit katoenen tassen. Deze tassen worden meestal gebruikt voor beurzen, evenementen, festivals, open dagen etc. De tassen hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn deze katoenen tassen stevig genoeg om zware producten mee in te vervoeren en redelijk netjes afgewerkt.

155–160 gram/m2

Katoenen tassen van de kwaliteitsklasse 155–160 gram/m2 zijn het beste in kwaliteit. De katoenen tassen in deze kwaliteitsklasse zijn breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor in kledingwinkels of voor beurzen en evenementen. Daarnaast worden de tassen in deze kwaliteitsklasse netjes afgewerkt, waardoor het iets duurder is dan de 110–140 grams kwaliteit tassen. De tassen zijn uitstekend te bedrukken, omdat de stof dik genoeg is. De bedrukking op deze tas is mooier dan de bedrukking alle hiervoor genoemde kwaliteit tassen.