Drugi otrok.

Ko sem rodila mojega fantka dve leti in pol nazaj se mi je življenje obrnilo na glavo. Iz brezskrbnega življenja (no takrat sem mislila, da ni tako brezskrbno) se je čez noč pojavilo tisoč skrbi. Seveda že sama nosečnost je polna skrbi ali bo z dojenčkom vse v redu, ko pa rodiš se skrbi kar nadaljujejo in se pravzaprav nikoli ne končajo.

Vse idilične predstave o tem, kako ti otrok prinese vse lepo se čez noč spremenijo. Da ne bo pomote, otroci ti prinesejo veliko lepega in nikoli ne zamenjam tega življenja za nič na svetu. Pa vendar menim, da imeti otroke ni tako preprosto in seveda ti z rojstvom otroci prinesejo tudi tiste malo bolj naporne stvari, ki jih nisi pričakoval in, ki ti jih nihče ne pove. Če ti jih že pove, pa zares razumeš šele, ko jih doživiš. 😊


“Kaj sem pa mislila? Z enim otrokom je bila pravljica.”

Ampak če si že mislil, da je z enim otrokom veliko dela, se ob rojstvu drugega to mnenje spremeni, saj si z rojstvom drugega otroka rečeš: “Kaj sem pa mislila? Z enim otrokom je bila pravljica.”

Ravno to sem si rekla nazadnje ta vikend, ko sem mojega fantka predala k mami na počitnice.

Uauuu. Kakšen luksuz. Tišins, čas za sebe in partnerja, počitek, v miru skuhano kosilo, skratka časa na pretek in vse v miru narejeno. Pa še vedno sva imela najmlajšo ritko doma. :)

Včasih si je težko priznati in povedati na glas, da je pasalo malo tišine, obenem pa vem, da je tudi fantek na počitnicah neizmerno užival in, da tudi mamica kdaj postane dolgočasna in, da se je fino malo ločiti od svojih igrač, saj so ob ponovnem snidenju bolj zanimive.

Lepo je dati kdaj otroke na počitnice, še lepše pa je ko se vrnejo domov. Takrat spoznaš, da obrabljena fraza otroci so naše največje bogastvo še kako velja. :) In, da bi bilo brez otrok moje življenje prazno.

Vir: google.com

Živimo. Lepo.

T